news.team

Ιδρύθηκε το 1952 και, όπως λέγεται σε διάφορα πηγαδάκια στη Βρετανία, κατά καιρούς «ανεβοκατέβαζε κυβερνήσεις» στη μουσική βιομηχανία του Νησιού, πλάθοντας και γκρεμίζοντας μύθους και stars. Τη δεκαετία του 1970 υπήρχαν μέρες που πούλαγε ως και 300.000 φύλλα την εβδομάδα, ενώ και τα 1990s kids θα το θυμούνται ως ενορχηστρωτή της brit pop έκρηξης και της κόντρας μεταξύ Blur και Oasis.

Παρά τις ενστάσεις που κατά καιρούς ορθώνονταν για την εγκυρότητά του ή για την καταφανή του εύνοια στους Βρετανούς καλλιτέχνες έναντι όσων έρχονταν από άλλες χώρες, το ΝΜΕ (New Musical Express) υπήρξε θρυλικό μουσικό περιοδικό, με φανατικούς αναγνώστες.

Το πλήρωμα του χρόνου, ωστόσο, φαίνεται πως έφτασε ακόμα και σε ένα τόσο κραταιό έντυπο, με διεθνή εμβέλεια. Όπως ανακοίνωσε ο Paul Cheal εκ μέρους της εκδοτικής εταιρίας Times Inc. UK, το τρέχον τεύχος του ΝΜΕ θα είναι και το τελευταίο του σε χαρτί: στο εξής θα συνεχίσει μόνο ως site, το οποίο αναμένεται μάλιστα να επεκταθεί σύντομα με την προσθήκη ιντερνετικού ραδιοφώνου και 2 χωριστών audio καναλιών -ένα αφιερωμένο στα φρέσκα πράγματα κι ένα για κλασικά και αγαπημένα.

Ήδη από το 2015, η ραγδαία πτώση των πωλήσεων είχε αναγκάσει το ΝΜΕ να γίνει free press. Και πάλι, όμως, όπως δήλωσε ο Cheal «τα κόστη παραγωγής συνέχισαν να αυξάνονται, ενώ η διαφημιστική αγορά για τα έντυπα έγινε πολύ σκληρή».

Το site του ΝΜΕ, βέβαια, που ξεκίνησε το 1996, είναι σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά sites στον πλανήτη, με τεράστια καθημερινή επισκεψιμότητα. Επίσης, υπάρχει μια διακριτική εξαίρεση σε όλα αυτά: ορισμένα τεύχη θα συνεχίσουν να τυπώνονται και στο μέλλον, σε μια περιορισμένων αντιτύπων Χρυσή Σειρά χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα έκδοσης -κάτι πάντως που θα αφορά ειδικές εκδόσεις και όχι την τρέχουσα επικαιρότητα.

{youtube}Ot1gIsrL9T0{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured