news.team

Μεγάλο συνεχίζει να είναι το ενδιαφέρον για τον David Bowie στο εξωτερικό, καθώς η προσωπικότητα και το έργο του συνεχίζουν να μαγνητίζουν.

Αυτό ακριβώς είναι και το πλαίσιο ενός νέου βιβλίου, το οποίο υπογράφει ο Paul Morley, ο οποίος υπήρξε σύμβουλος στην περίφημη έκθεση για τον Bowie στο Victoria & Albert Museum του Λονδίνου.

Το βιβλίο λέγεται The Age of Bowie και κυκλοφορεί από τους Simon & Schuster (μέγεθος: 500 σελίδες). Σε αυτό, ο Morley κεντράρει στο πώς ο Δούκας δούλευε, έπαιζε, ωρίμαζε και δομούσε τις μουσικές του ιδέες, πώς επηρέαζε άλλους (από τον John Lennon μέχρι και τους Arcade Fire) μα και πώς επηρεαζόταν ο ίδιος από εκείνους (τον Brian Eno π.χ. ή τον Tony Visconti), «πώς τελικά επινόησε το Μέλλον και μπήκε στην Ιστορία», όπως σημειώνει ο συγγραφέας.

Εντωμεταξύ, ανακοινώθηκε ότι θα έχουμε και νέους δίσκους γεμάτους με ακυκλοφόρητο υλικό, οι οποίοι θα διατεθούν από την Parlophone σε εκδόσεις περιορισμένων αντιτύπων, με αφορμή τη φετινή Ημέρα Δισκοπωλείων (Record Store Day), στις 21 Απριλίου.

Πρόκειται για το Welcome To The Blackout (Live London '78), το οποίο θα βγει σε 3πλο βινύλιο περιέχοντας τις 2 συναυλίες που έδωσε ο Bowie στο Earl's Court του Λονδίνου στις 30 Ιουνίου & 1 Ιουλίου 1978, στα πλαίσια της Isolar II περιοδείας.

Εκτός από αυτό, θα βγει και ένα 12ιντσο single βινυλίου με την πρώτη εκδοχή του "Let's Dance" στην πλήρη της διάρκεια, αλλά και το Bowie Now, ένα σπάνιο promo άλμπουμ από το 1977 με κομμάτια από το Low και το Heroes, που είχε διατεθεί μόνο στις Η.Π.Α. και θα εμφανιστεί τώρα για πρώτη φορά στο εμπόριο.

{youtube}jBuwC4VJi50{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured