Με το δισκογραφικό της ντεμπούτο Sometimes I Sit Αnd Think, Αnd Sometimes I Just Sit πίσω στο 2015, η Αυστραλέζα τραγουδοποιός Courtney Barnett χαιρετίστηκε ως μία μεγάλη ελπίδα της indie αισθητικής για το μέλλον (διαβάστε τι έγραψε τότε σε μας για το άλμπουμ ο Άγγελος Κλειτσίκας, εδώ), ευτύχησε όμως να βρει και αξιοσημείωτη εμπορική αποδοχή, κατακτώντας ένα #4 στα charts της πατρίδας της, αλλά και top-20 θέσεις σε Βρετανία (#16) και Η.Π.Α. (#20).

Παρά λοιπόν το ότι κατέθεσε άλμπουμ μόλις πέρυσι, σε συνεργασία με τον Kurt Vile (δείτε εδώ), η πραγματική αναμονή είναι για το ολόδικό της 2ο βήμα. Και φαίνεται πως έφτασε η ώρα, αφού αυτές τις μέρες έδωσε στη δημοσιότητα ένα ολοκαίνουριο τραγούδι με τίτλο "Nameless, Faceless" -μπορείτε να  το ακούσετε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης, βλέποντας παράλληλα και το επίσημο βιντεοκλίπ.

Το "Nameless, Faceless" προλογίζει έναν νέο δίσκο ονόματι Tell Me How You Really Feel, ο οποίος θα κυκλοφορήσει στις 18 Μαΐου σε συμπαραγωγή της Milk! Records (την οποία τρέχει η ίδια η Barnett με τη σύντροφό της Jen Cloher) με την αμερικάνικη Mom + Pop, με διεθνή διανομή από τη Matador.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Barnett, το νέο της τραγούδι έχει να κάνει με την ανωνυμία που περιβάλλει συνήθως τον online σχολιασμό και εν γένει την online δραστηριότητα, κάτι που προσπάθησε να αντικατοπτρίσει και η σκηνοθέτης Lucy Dyson στο βιντεοκλίπ. Το δε ρεφρέν δανείζεται μια περίφημη φράση της διακεκριμένης Καναδέζας ποιήτριας και διηγηματογράφου, Margaret Atwood.

{youtube}HZZSYDhx0FI{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured