Με θλίψη επιβεβαιώσαμε πριν λίγο, μέσω του Psychedelic Baby Magazine, μια ιντερνετική φήμη που έλεγε ότι πέθανε ο Tom Rapp.

Αν και η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκίνησε κατά τύχη, με μια κιθάρα που του πήραν οι γονείς του στα 6 του χρόνια, και δεν υπήρξε γι' αυτόν μόνιμος τρόπος ζωής -όπως για τους περισσότερους καλλιτέχνες που ξέρουμε- ο Rapp έγραψε ιστορία όταν ίδρυσε με 3 φίλους του από το σχολείο τους Pearls Before Swine στο Melbourne της Φλόριντα, το 1963.

Με το συγκρότημα αυτό, ο Rapp ξετύλιξε ένα μεγάλο και σπάνιο μουσικό χάρισμα, που τον κατέστησε έναν από τους σπουδαιότερους ανθρώπους στο ψυχεδελικό στερέωμα της Αμερικής. Το 2ο άλμπουμ της μπάντας, Balaklava (1968), θα το βρείτε δικαίως σε κάθε σοβαρή λίστα με τα καλύτερα πράγματα τα οποία μπορείτε να ακούσετε από ορίτζιναλ (και όχι ξαναζεσταμένη) ψυχεδέλεια.

Τυπικά το γκρουπ διαλύθηκε το 1974, επί της ουσίας όμως έπαψε να υφίσταται το 1969, μετά τη φυγή των αρχικών μελών -ο Rapp διατήρησε το όνομα για τις δικές του ηχογραφήσεις. Αυτό ήταν ένα ακόμα εκλεκτό κεφάλαιο, αφού και μόνος του έβγαλε σπουδαία πράγματα, όπως το The Use Of Ashes (1970), το City Of Gold (1971) και το Stardancer (1972).

Το 1974 ο Rapp εγκατέλειψε τη μουσική. Έδωσε για το πανεπιστήμιο, πήρε πτυχίο από το Brandeis το 1981 και το 1984 τελείωσε τη Νομική στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, γενόμενος μάχιμος δικηγόρος, μέχρι που η σύζυγός του διαγνώστηκε με καρκίνο, οπότε και αποσύρθηκε. 

Στη μουσική εμφανίστηκε ξανά το 1997, όταν το αμερικανικό περιοδικό Ptolemaic Terrascope τον έπεισε να παίξει στο φεστιβάλ Terrastock -στο Providence του Rhode Island, όπου εμφανίστηκε με το συγκρότημα του γιου του, τους Shy Camp. Έκτοτε έκανε κάποιες σποραδικές εμφανίσεις, ενώ το 1999 ηχογράφησε και το τελευταίο του άλμπουμ, A Journal Οf Τhe Plague Year.

Ως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, κανένα από τα μεγάλα μουσικά μέσα της Δύσης δεν έχει επιβεβαιώσει την είδηση, ούτε και η Wikipedia, οπότε δεν έχουμε λεπτομέρειες για τον θάνατο του Rapp. Θεωρούμε ωστόσο αξιόπιστη πηγή το It's A Psychedelic Baby Magazine, καθώς είχαν άμεση επαφή μαζί του, έχοντας κάνει μια συνέντευξη το 2012.

{youtube}RWZSo01v_uQ{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured