Εδώ και 30 χρόνια πια, οι Primordial είναι δύναμη και σημείο αναφοράς για τη metal κουλτούρα της Ιρλανδίας, αλλά και συγκρότημα που έχει πετύχει να διευρύνει αποτελεσματικά το κοινό του, χάρη στις εξερευνητικές του τάσεις, που συχνά απλώνονται προς μη μεταλλικές κατευθύνσεις.

Η μπάντα του Alan "Nemtheanga" Averill έδωσε μια καταπληκτική συναυλία στην Αθήνα μέσα στο 2017, στο πλαίσιο του περσινού φεστιβάλ της Arcane Angels (δείτε την ανταπόκριση του Χρυσόστομου Τσαπραΐλη, εδώ), αλλά δισκογραφικά έχει να φανεί από το Where Greater Men Have Fallen του 2014.

Τώρα, λοιπόν, σήμανε καθώς φαίνεται η ώρα της επιστροφής, πρώτη γεύση της οποίας είναι το νέο τραγούδι "Stolen Years", το οποίο και μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω, βλέποντας το επίσημο βιντεοκλίπ που σκηνοθέτησε γι' αυτό ο Costin Chioreanu.

Το "Stolen Years" αποτελεί προπομπό του άλμπουμ Exile Amongst The Ruins, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 30 Μαρτίου από τη Metal Blade, με παραγωγό τον Ola Ersfjord.

«Ξέρουμε ότι είναι παράξενη επιλογή για πρώτο single», σχολίασε ο Averill «καθώς δεν είναι ένα βροντερό, αιματοβαμμένο έπος για την τραγωδία, τη δόξα και την καταστροφή των εθνών, ούτε κάποια εννιάλεπτη επιτομή του doom. Μη φοβάστε, έχουμε και τέτοια κομμάτια στον νέο δίσκο, αλλά αυτή τη φορά θέλαμε να ξεκινήσουμε λίγο διαφορετικά. Το καινούριο άλμπουμ έχει αρκετές εκπλήξεις και το "Stolen Years" είναι μία από αυτές»

{youtube}7qzzOYMng0k{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured