Αν και αρχικά μέλη των Motörhead (δίπλα στον Lemmy) ήταν ο κιθαρίστας Larry Wallis και ο ντράμερ Lucas Fox, ως «κλασική» εποχή της θρυλικής βρετανικής μπάντας νοούμε το διάστημα που τις θέσεις αυτές κατείχαν οι άμεσοι αντικαταστάτες τους, ο "Fast" Eddie Clarke στις κιθάρες και ο "Philthy Animal" Taylor στα ντραμς: ο πρώτος μπήκε στο γκρουπ το 1976 και αποχώρησε το 1982, ενώ ο δεύτερος ξεκίνησε το 1975, έφυγε το 1984 και ξαναγύρισε το διάστημα 1987-1992.

Ο "Fast" Eddie Clarke μεγάλωσε στο Twickenham του Λονδίνου και ξεκίνησε την επαγγελματική του ενασχόληση με τη μουσική το 1973 ως βασικός κιθαρίστας των Zeus, που αργότερα μετονομάστηκαν σε Blue Goose. Φεύγοντας από αυτούς δοκίμασε ανεπιτυχώς να βρει τον δρόμο του στη μουσική βιομηχανία με δύο ακόμα συγκροτήματα, με αποτέλεσμα να τα παρατήσει.

Τα πράγματα θα άλλαζαν όταν γνωρίστηκε με το Philthy Animal και ύστερα με τον Lemmy, που τον κάλεσε να αναλάβει κιθαρίστας όταν έφυγε ο Wallis το 1976. Μαζί έφτιαξαν τα άλμπουμ Motörhead, Overkill, Ace Οf Spades, Bomber, No Sleep 'Τil Hammersmith και Iron Fist. Το τελευταίο, ωστόσο, δεν άφησε ικανοποιημένο τον Clarke. Και όταν ο Lemmy αποφάσισε να ηχογραφήσει με τους Plasmatics της Wendy O. Williams η σταγόνα ξεχείλισε, με αποτέλεσμα να παρατήσει τη μπάντα στη μέση της τότε αμερικάνικης περιοδείας της (1982). Έκτοτε δεν επέστρεψε στους Motörhead, το γεγονός όμως ότι εμφανίστηκε καλεσμένος τους στο Brixton Academy του Λονδίνου τον Οκτώβριο του 2000 στους εορτασμούς για τα 25 χρόνια του γκρουπ δείχνει ότι με τον καιρό η κατάσταση εξομαλύνθηκε.

Ο Clarke παρέμεινε ενεργός ως κιθαρίστας και σχημάτισε τους Fastway με τον μπασίστα των UFO, Pete Way, με τους οποίους κι έκανε επίσημο δισκογραφικό ντεμπούτο το 1983.

Με τον Lemmy και τον "Philthy" Taylor να πεθαίνουν μέσα στο 2015, ο Clarke ήταν ο τελευταίος επιζών της κλασικής σύνθεσης των Motörhead. Πέθανε προχθές, στα 67 του χρόνια, σε νοσοκομείο του Λονδίνου, όπου είχε εισαχθεί με σοβαρή πνευμονία.

{youtube}WLqPu62yAOI{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured