news.team

Αν και είχε μικρό μόνο ρόλο (με το φλάουτό του) στο υπερ-χιτ "Nights In White Satin" με το οποίο έγιναν γνωστοί οι Moody Blues στην Ελλάδα (τραγούδι-σύμβολο της συμφωνικής αντίληψης του rock, αλλά και της ανεκπλήρωτης αγάπης, που ακόμα παίζεται κατά κόρον), ο Ray Thomas ήταν πρόσωπο-κλειδί για το διάσημο βρετανικό συγκρότημα.

O Thomas μπλέχτηκε από νωρίς με τη μουσική στο Μπέρμιγχαμ όπου και διέμενε, γενόμενος μέλος σε διάφορα τοπικά συγκροτήματα με soul και blues ήχο πριν φτιάξει τη δική του μπάντα, τους El Riot & The Rebels. Το 1963 τον βρίσκουμε στους Krew Cats μαζί με τον φίλο του Mike Pinder, να ακολουθούν τα βήματα των Beatles στο Αμβούργο της (Δυτικής) Γερμανίας.

Κάτι που λίγοι ήξεραν, είναι ότι είχε κάνει δεύτερα φωνητικά για τους Beatles στο "I Am The Walrus" και ότι είναι η δική του φυσαρμόνικα η οποία ακούγεται στο "Fool On The Hill".

Το 1964 βρίσκεται πίσω στη Βρετανία και συν-ιδρύει τους Moody Blues στο Erdington του Μπέρμιγχαμ, στους οποίους ανέλαβε χρέη τραγουδιστή, φλαουτίστα και συνθέτη. Μετά τη διάλυση του γκρουπ (1974) κινήθηκε σε σόλο μονοπάτια, σύντομα ωστόσο οι Moody Blues ξαναβρέθηκαν μαζί (1977), αν και μετά το 1983 η συνεισφορά του Thomas μειώθηκε σημαντικά, ως το άλμπουμ Keys Of The Kingdom το 1991, όπου και πάλι είχε βασικό ρόλο. Το 2002, όμως, άφησε οριστικά το συγκρότημα, επικαλούμενος λόγους υγείας.

Το 2013 έγραψε στην προσωπική του ιστοσελίδα ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη, ο οποίος ήταν μη εγχειρίσιμος. Διευκρίνισε ωστόσο ότι ακολουθούσε μια θεραπεία που είχε 90% επιτυχία σε ανάλογες περιπτώσεις.

Δυστυχώς, τα αποτελέσματα δεν επιβεβαίωσαν εκείνη την αρχική αισιοδοξία: όπως ανακοινώθηκε από τους κοντινούς του ανθρώπους, ο Ray Thomas πέθανε πριν λίγες μέρες στο σπίτι του στο Surrey, από καρκίνο του προστάτη. Ήταν 76 χρονών.

{youtube}r_TbovyVOzs{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured