Στη Γαλλία, η τηλεοπτική ταινία Ce Soir-Là, παραγγελία του καναλιού France 2, είχε ήδη ολοκληρωθεί και βρισκόταν στο στάδιο του μοντάζ, με σκοπό να προβληθεί σύντομα.

Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Deadline, το κανάλι υποχρεώθηκε να σταματήσει το μοντάζ και να αναβάλει (χωρίς νέα ημερομηνία) την προβολή, ύστερα από σωρεία διαμαρτυριών.

Αιτία, ότι το Ce Soir-Là, αν και διαφημίζεται ως «κοινωνικό δράμα», διαδραματίζεται με φόντο τις τρομοκρατικές επιθέσεις των Ισλαμιστών στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο χτύπημα στο Bataclan, κατά τη διάρκεια συναυλίας των Eagles Of Death Metal, όπου και δολοφονήθηκαν 89 από τα συνολικά 130 θύματα του Ισλαμικού Κράτους.

Πάνω από 42.500 άνθρωποι έβαλαν την υπογραφή της στην ιντερνετική διαμαρτυρία της Claire Peltier, που φέρεται ως ιθύνων νους πίσω από το μποϊκοτάζ: πρόκειται για μια γυναίκα που έχασε τον σύντροφό της και πατέρα των 2 παιδιών της εκείνο το βράδυ στο Bataclan.

«2 χρόνια μετά οι πληγές μας είναι ακόμα ανοιχτές και η λύπη μας τεράστια, η ζωή μας παραμένει σημαδεμένη», σχολίασε η Peltier, εξηγώντας την κίνησή της κατά της ταινίας στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

{youtube}MZrctLnsF4M{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured