Αν και απηχεί εποχές μιας πιο κραταιάς και κυρίαρχης μουσικής βιομηχανίας, έχει μείνει ως «παραδοσιακή» κόντρα μεταξύ των μεγάλων μουσικών ονομάτων, για το ποιος θα έχει τα νούμερο 1 singles στους 2 βασικούς καταλόγους επιτυχιών, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και της Βρετανίας.

Φέτος, πάντως, η πρόβλεψη ήταν μάλλον εύκολη. Και, προς φρίκη των κριτικών, επιβεβαιώθηκε, αφού ο Ed Sheeran αναδείχθηκε απόλυτος κυρίαρχος, όχι μόνο στη Βρετανία, μα και στην Αμερική.

Στην πατρίδα του, ο 26χρονος Άγγλος τραγουδοποιός καπάρωσε το #1 των Χριστουγέννων με το "Perfect", ένα single που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο, μα κέρδισε αυτές τις μέρες έναν ακόμα κύκλο διανομής σε φυσικά σημεία και ψηφιακές πλατφόρμες, χάρη σε ένα σπέσιαλ remix με τη συμμετοχή της Beyoncé. Το "Perfect" έμεινε στην κορυφή και για την Πρωτοχρονιά, ενώ ο Sheeran είδε παράλληλα το 3ο του άλμπουμ ÷ να ξαναπιάνει το νούμερο 1, πετώντας από εκεί το Revival του Eminem.

Αλλά και στην Αμερική, το ντουέτο του Sheeran και της Beyoncé θρονιάστηκε στο νούμερο 1 και τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, κρατώντας στο νούμερο 2 το "Rockstar" των Post Malone & 21 Savage, το οποίο είχε βέβαια ήδη κατακτήσει την κορυφή, μα πολλοί θεωρούσαν πως είχε τη δυναμική να επιστρέψει εκεί.

Το μόνο που δεν πήρε ο Sheeran, ήταν την κορυφή του εθνικού album chart των Η.Π.Α.: αν και το ÷ ξαναβρέθηκε στο #3 για τα Χριστούγεννα, το εποχιακό #1 πήρε ο Luke Bryan με το What Makes You Country, ενώ το πρωτοχρονιάτικο #1 πήγε στο Revival του Eminem.

{youtube}817P8W8-mGE{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured