Παρά την αμφιλεγόμενη περσόνα του, ο Michael Schenker καταχωρήθηκε στη μουσική ιστορία ως ένας από τους καλύτερους κιθαρίστες που ξεπήδησαν από το hard rock ιδίωμα: το ταλέντο του έγινε ευρέως γνωστό στη δεκαετία του 1970, όταν άφησε τους Scorpions (του μεγάλου του αδερφού, Rudolf Schenker) για τους Βρετανούς UFO, ενώ αργότερα έφτιαξε τη δική του μπάντα, αλλά και ένα project με τον Robin McAuley, που στις αρχές της δεκαετίας του 1990 έφερε σεισμό στο ελληνικό ραδιόφωνο με τη μπαλάντα "Nightmare".

Τον τελευταίο καιρό, ο Γερμανός μουσικός παρουσιάζεται ιδιαιτέρως ενεργός. Πέρυσι έβγαλε στούντιο άλμπουμ με το νέο του συγκρότημα Michael Schenker's Temple Of Rock (το Spirit Of A Mission), φέτος κυκλοφόρησε μαζί τους το ζωντανά ηχογραφημένο στη Μαδρίτη On A Mission και πρόσφατα έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο τραγούδι με τίτλο "Warrior" -το οποίο και ακούτε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Στο "Warrior" τα φωνητικά μοιράζονται διάφοροι γνωστοί hard rock τραγουδιστές. Το παρών δεν δίνει δηλαδή μόνο ο πάλαι ποτέ συνεργάτης Robin McAuley, αλλά και δύο πρώην τραγουδιστές των Rainbow, ο Graham Bonnet και ο Doogie White, με την παρέα να συμπληρώνεται από τον Gary Barden.

Το τραγούδι είναι προάγγελος ενός νέου δίσκου με τίτλο Resurrection, τον οποίον ο Schenker ετοιμάζει με το φρέσκο του project Michael Schenker Fest. Η Nuclear Blast έχει δώσει ως επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας τη 2η μέρα του Μαρτίου 2018.

{youtube}D2VtSdZHKbE{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured