Θέλοντας να αποτίσει τον δικό του μικρό φόρο τιμής στον σπουδαίο ζωγράφο Βίνσεντ Βαν Γκογκ (Vincent Van Gogh, στα ολλανδικά προφέρεται Χοχ), ο James Blake μπήκε στο στούντιο και ηχογράφησε μια διασκευή στο "Vincent" του Don McLean. Μπορείτε να το ακούσετε μέσω Spotify εδώ, αφού βρείτε τον σχετικό player, ενώ στο τέλος της είδησης υπάρχει κι ένα επίσημο βιντεοκλίπ με τον Blake να το παίζει live στα Conway Studios του Λος Άντζελες.

Ο 29χρονος τραγουδοποιός έβγαλε πέρυσι δίσκο (The Colour In Anything, δείτε τι είχε γράψει σε μας ο Ανδρέας Κύρκος εδώ), φαίνεται όμως από τις ζωντανές του εμφανίσεις πως ετοιμάζει πυρετωδώς νέο υλικό.

To "Vincent" ήταν γραμμένο εξαρχής για τον Βαν Γκογκ, οι δε fans του Don McLean το ξέρουν και ως "Starry Starry Night", από τους εναρκτήριους στίχους. Προέρχεται από τον πιο γνωστό δίσκο του Αμερικανού δημιουργού American Pie (ναι, με το ομώνυμο τραγούδι) και πίσω στο 1971 του είχε χαρίσει ένα #12 στα charts της πατρίδας του, καθώς και το #1 της Βρετανίας.

Ο 72χρονος σήμερα McLean άκουσε τη διασκευή του Blake και την επαίνεσε μέσω του επίσημου Twitter του, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από το πόσο καλός μουσικός είναι ο νεαρός Βρετανός συνοδοιπόρος του.

{youtube}MR-STh8jECU{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured