news.team

Με την παρουσία τους φέτος το καλοκαίρι στην 1η μέρα του Chania Rock Festival 2017, όπως βέβαια και με το μνημειώδες sold-out στο Gagarin το 2015 (δείτε εδώ τι είχε γράψει τότε ο Γιάννης Καγκελάρης), οι Blind Guardian απέδειξαν ότι τα χρόνια ίσως περνούν, εκείνοι όμως παραμένουν σταθερά αγαπημένοι στο εγχώριο κοινό.

Δισκογραφικά έχουν να φανούν από το Beyond The Red Mirror του 2015 (Γερμανία #4, Βρετανία #54, Η.Π.Α. #132, Καναδάς #49, Γαλλία #57, Ιαπωνία #45), όμως οι fans μπορούν να ακούσουν τον τραγουδιστή τους Hansi Kürsch σε ένα καινούριο κομμάτι, στη 2η του εκτός μπάντας συμμετοχή για φέτος, καθώς συμμετείχε και στο τελευταίο άλμπουμ των Ayreon, ενσαρκώνοντας τον χαρακτήρα του Αστρονόμου.

Τώρα, ο Γερμανός ερμηνευτής βρέθηκε καλεσμένος στο νέο τραγούδι των Orphaned Land "Like Orpheus", το οποίο και μπορείτε να ακούσετε παρακάτω, βλέποντας και το επίσημο βιντεοκλίπ που γύρισε για τη μπάντα ο Vadim Mechona. Δεν είναι δε ο μόνος διάσημος συμμετέχων, αφού ακούμε τόσο τον Tomas Lindberg των At The Gates, όσο και την κιθάρα του Steve Hackett.

Όπως δήλωσε ο τραγουδιστής των Orphaned Land, Kobi Farhi, τόσο το κομμάτι, όσο και το κλιπ, είναι εμπνευσμένα από την αρχαία ελληνική ιστορία του Ορφέα και από την αλληγορία του σπηλαίου του Πλάτωνα και θίγουν το θέμα του heavy metal στη Μέση Ανατολή, το οποίο ακόμα θεωρείται ταμπού από τους φανατικούς θρησκευόμενους. Είναι επίσης ένα μήνυμα συναδέλφωσης Εβραίων και Αράβων, το οποίο βρήκε ενεργή συμπαράσταση και από άλλα συγκροτήματα της metal σκηνής του Ισραήλ: στο κλιπ πρωταγωνιστούν η τραγουδίστρια των Magen, Ethel Feigman, καθώς και ο frontman των Canine, Ban Sa'ada.

To "Like Orpheus" προλογίζει τη δισκογραφική επιστροφή των Orphaned Land με το άλμπουμ Unsung Prophets & Dead Messiahs, το οποίο ανακοινώθηκε από τη Century Media για τις 26 Ιανουαρίου 2018. 

{youtube}hurWzo01FpM{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured