Τον Ιανουάριο του 1981, ο Bobby Gubby, η Cheryl Baker, ο Mike Nolan και η Jay Aston συγκρότησαν τους Bucks Fizz ώστε να εκπροσωπήσουν τη Βρετανία στην Eurovision, την οποία και κέρδισαν με το τραγούδι "Making Your Mind Up" (Βρετανία #1, Αυστραλία #6, Γερμανία #5).

Ενώ όμως άλλοι νικητές του διαγωνισμού εξαφανίζονταν μετά την πρόσκαιρη δημοσιότητα, οι Bucks Fizz ξεκίνησαν μια ξέφρενη πορεία χάρη σ' αυτήν τη διάκριση, η οποία τους απέφερε δύο ακόμα νούμερο 1 επιτυχίες στην πατρίδα Βρετανία και άλλα 8 συνολικά top-20 singles, προτού η δημοτικότητά τους πέσει προς τα τέλη της δεκαετίας του 1980. Ως τότε, είχαν πουλήσει 15.000.000 αντίτυπα σε πλανητική κλίμακα. Ήδη βέβαια πριν από αυτό, η Aston είχε παραιτηθεί εξαπολύοντας δημόσιους μύδρους κατά του γκρουπ (1985), αντικαθιστούμενη από τη Shelley Preston.

Παρά τον περιορισμό της απήχησής τους οι Bucks Fizz συνέχισαν την πορεία τους, μέσα όμως στη δεκαετία του 1990 παραιτήθηκαν βαθμιαία και η Baker και ο Nolan, με αποτέλεσμα να συνεχίσει μόνος του ο Bobby G, προσλαμβάνοντας νέα μέλη. Προς τα τέλη ωστόσο της δεκαετίας του 1990 είχαν δημιουργηθεί δύο αντίπαλες εκδοχές των Bucks Fizz, κατάσταση που εν τέλει έφτασε στα βρετανικά δικαστήρια το 2001 και διευθετήθηκε το 2002 υπέρ του Bobby G.

To 2004, o Bobby G επανενώθηκε με τη Baker, τον Nolan και την Preston για μερικά επετειακά σόου, με την εκδοχή αυτή να λαμβάνει το όνομα The Original Bucks Fizz (παρότι η Preston δεν μετείχε στην αρχική σύνθεση). Το γκρουπ αυτό, ωστόσο, συνέχισε εν τέλει την πορεία του χωρίς τον Bobby G, με την Aston να επιστρέφει στην ενεργό δράση στη θέση της Preston -μάλιστα, εμφανίστηκαν και στη δισκογραφία. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να καταλήξουν στα δικαστήρια με τον Bobby G, ο οποίος και πάλι κέρδισε την υπόθεση (2011), με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι να αλλάξουν μια σειρά ονομάτων, πριν καταλήξουν στο The Fizz.

Φέτος το φθινόπωρο, ωστόσο, η θεά Τύχη ανακατεύει ξανά την τράπουλα της πολυτάραχης ιστορίας του γκρουπ και μάλιστα κατά αναπάντεχο τρόπο.

Το συγκρότημα του Bobby G, που έχει και τη νόμιμη χρήση του ονόματος Bucks Fizz, είναι ανύπαρκτο δισκογραφικά μετά το άλμπουμ Live Αt Fairfield Halls (1991). Οι Fizz, όμως, από το πουθενά, βρέθηκαν ξαφνικά στο #25 των βρετανικών charts με ένα νέο άλμπουμ ονόματι The F-Z Of Pop και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές έχουν μια ομολογουμένως επιτυχημένη περιοδεία στο Νησί.

Φήμες θέλουν τον Bobby G να μη μιλιέται...

{youtube}BFmU02QsmeE{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured