news.team

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι ο Peter Capaldi θα άφηνε το πόστο του Doctor Who, ήταν φανερό ότι χρειαζόταν μια τολμηρή νέα απόφαση για τον διάδοχό του από τους ιθύνοντες του BBC, ώστε ένα από τα πιο παλιά σήριαλ στην ιστορία της τηλεόρασης να συνεχίσει να απολαμβάνει της δημοφιλίας που βρήκε τα τελευταία χρόνια σε μία ακόμα γενιά θεατών.

Η απόφαση ήταν όντως τολμηρή, αν και συνεπής με τα όσα ξέρουμε για τις δυνάμεις αναγέννησης των Αρχόντων του Χρόνου: ο επόμενος Dr. Who θα ήταν λοιπόν γυναίκα! Και ο ρόλος δόθηκε στην καλή Βρετανίδα ηθοποιό Jodie Whittaker. Που, πώς τα φέρνει η μοίρα, έχει συμπρωταγωνιστήσει με παλιότερο Dr. Who (David Tennant, ίσως τον πιο πετυχημένο σύγχρονο Δόκτορα) και παλιότερό σύντροφό του (Arthur Darvill) στα πλαίσια της πετυχημένης αστυνομικής σειράς Broadchurch.

Η Jodie Whittaker θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση ως Doctor Who φέτος τα Χριστούγεννα, σε ένα ειδικό επεισόδιο, που θα είναι και το τελευταίο του Capaldi. Το επίσημο trailer δόθηκε αυτές τις μέρες στη δημοσιότητα και μπορείτε να το δείτε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης. Καθώς φαίνεται, ο 12ος Γιατρός θα συναντήσει τον 1ο, τον οποίον θα παίξει ο David Bradley, καθώς ο πρώτος διδάξας William Hartnell έχει πεθάνει εδώ και πολλά χρόνια.

Η επιλογή της Whittaker αρέσει σε πολλούς fans, άλλοι όμως δηλώνουν επιφυλακτικοί για το αν θα λειτουργήσει αυτή η οπτική. Η ίδια η Whittaker, κρατά τα χαρτιά της κλειστά. Ως τώρα έχουμε δει μόνο μια φωτογραφία της με νέα αμφίεση μπροστά στο Tardis που θα πιλοτάρει, αλλά κι ένα σύντομο βιντεάκι, όπου έχει ακόμα τις συνήθειες ντυσίματος του Capaldi. Το τελευταίο έχει μάλιστα μια σημειολογία πολύ ιντριγκαδόρικη για τους μουσικόφιλους.

Όπως δηλαδή πρώτος σχολίασε ο τηλεοπτικός σεναριογράφος του BBC David Llewelyn -και αποδέχτηκαν έκτοτε αρκετοί Βρετανοί σχολιαστές- η Whittaker μοιάζει πολύ οικεία σε αυτό το κλιπ (απ' όπου και η φωτογραφία που βλέπετε), ακριβώς γιατί δείχνει συνειδητά να κουβαλάει κάτι από την αύρα του David Bowie στο εξώφυλλο του Low, μια ποπ αναφορά που είναι καλά αποτυπωμένη στο υποσυνείδητο διαφορετικών γενεών. Άλλοι βέβαια βρήκαν την αναφορά του κάπως τραβηγμένη.

Δεν γνωρίζουμε αν η Whittaker είναι fan του David Bowie. Το πιθανότερο όμως είναι ότι θα ακούσει συχνά τη σχετική ερώτηση, άπαξ και αρχίσει να δίνει συνεντεύξεις για τον νέο της ρόλο.

{youtube}Cy8iBBtrKAI{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured