news.team

Είναι δύσκολο για μας στον υπόλοιπο κόσμο να προσδιορίσουμε πόσο πετυχημένη είναι η 25χρονη Shyma στην Αίγυπτο, όπου εκπροσωπεί τη λαϊκοπόπ σκηνή των τελευταίων χρόνων. Με κάποια ωστόσο επιφύλαξη θα γράψουμε ότι, με βάση όσα βρήκαμε γι' αυτήν, ανήκει στις εκκολαπτόμενες σταρ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κατά κόσμον Shaimaa Ahmed γίνεται τώρα παγκοσμίως διάσημη, χάρη στα νέα που τώρα φτάνουν στον Δυτικό Τύπο για την περιπέτεια στην οποία έχει εμπλακεί εδώ και μερικούς μήνες στη χώρα της.

Τα πάντα οφείλονται στο βιντεοκλίπ για το φετινό της χιτάκι "Andy Zoroof" (σημαίνει Έχω Θέματα), το οποίο μπορείτε να δείτε ολόκληρο στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το κλιπ έκανε μεγάλη αίσθηση όταν βγήκε, περνώντας τα 1.000.000 views στο YouTube μέσα σε μερικές μέρες. Η διασημότητα όμως αυτή το έκανε ορατό και στους συντηρητικούς κύκλους της Αιγύπτου, οι οποίοι και αντέδρασαν έντονα. Σε κάποια μάλιστα φάση η συζήτηση πέρασε και στα αιγυπτιακά πρωϊνάδικα, όπου το κλιπ αντιμετώπισε τόσο εχθρική κριτική, ώστε η Shyma ζήτησε συγγνώμη με ένα post στην επίσημη σελίδα της στο Facebook, το οποίο στη συνέχεια διέγραψε μετανιωμένη.

Εν τέλει, η αστυνομία τη συνέλαβε στις 18 Νοεμβρίου, μαζί με τον σκηνοθέτη του βιντεοκλίπ Mohamad Gamal. Και ο επίλογος της ιστορίας γράφτηκε προχθές Τρίτη, όταν δικαστήριο στο Κάιρο καταδίκασε τη Shyma και τον Gamal σε 2 χρόνια φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο, θεωρώντας ότι το πώς απεικονίζεται η τραγουδίστρια να τρώει τη μπανάνα και το γενικό σκηνικό με την τάξη νεαρών ανδρών που τη χαζεύει, ήταν «υποκίνηση σε ακόλαστες πράξεις».

Δεν ξέρουμε αν οι Αιγύπτιοι δικαστές γνωρίζουν τη Nicki Minaj και τα βιντεοκλίπ της, πιθανολογούμε πάντως πως όχι...

Ευτυχώς η Shyma έχει δικαίωμα έφεσης και θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό το μπαράζ δημοσιευμάτων από τον Δυτικό Τύπο θα κάνει τη δουλειά του, ώστε τουλάχιστον να αποφύγει τη φυλάκιση, αφού το αιγυπτιακό καθεστώς είναι ανοιχτά φιλο-Δυτικό, παρά τη συντηρητικότητά του.

{youtube}toAy1iClD9I{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured