φωτογραφία: Δημήτρης Καπάνταης

«Η φωνή του Warrel Dane έχει πια καεί, σε ουσιώδη βαθμό. Το παλεύει όμως όσο μπορεί με τα «ψηλά», ενώ τα «νεβερμορικά» φωνητικά του ηχούν καλύτερα εν συγκρίσει με τις τελευταίες συναυλίες των ίδιων των Nevermore».

Αυτά έγραφε πρόσφατα ο Γιάννης Καγκελάρης, ως ανταποκριτής μας στη συναυλία των Sanctuary στο Gagarin (δείτε εδώ). Κανείς δεν υποψιαζόταν ότι θα ήταν η τελευταία φορά που θα βλέπαμε τον Warrel Dane.

Φυσικός βαρύτονος, ο Dane ξεκίνησε με σπουδές όπερας, εκεί όμως στο ξεκίνημα της δεκαετίας του 1980 τον κέρδισε η αγάπη του για τους Judas Priest και τους Iron Maiden, οπότε ξεκίνησε μια διαφορετική καριέρα ως τραγουδιστής των Serpents Knight. Την πρώτη του φήμη, ωστόσο, την κέρδισε με τους Sanctuary και ειδικά το άλμπουμ Into The Mirror Black (1990), για να αναγορευτεί συνέχεια σε έναν από τους καλύτερους metal τραγουδιστές κατά τη θητεία του στους Nevermore, οι οποίοι ανεπίσημα διαλύθηκαν ύστερα από την ηχογράφηση του άλμπουμ The Obsidian Conspiracy (2010), που (συμπτωματικά) τους χάρισε τη μόνη τους κάπως ευρύτερη επιτυχία, μπαίνοντας στο #132 των αμερικάνικων charts. 

Ο Dane είχε επιστρέψει τελευταία στους Sanctuary, σε συνέντευξή του όμως το 2015 είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανασυνταχθούν οι Nevermore.

Η ελπίδα αυτή χάθηκε εντελώς τώρα, με τα νέα του θανάτου του στο São Paulo της Βραζιλίας, όπου ηχογραφούσε το 2ο σόλο άλμπουμ του (έμεινε μισοτελειωμένο). Ο κιθαρίστας του Johnny Moraes δήλωσε ότι άρχισε ξαφνικά να μη νιώθει καλά και παρότι το ασθενοφόρο ήρθε γρήγορα, δεν τον πρόλαβαν. Ως αιτία θανάτου προσδιορίστηκε η καρδιακή προσβολή, με την επισήμανση ότι ο οργανισμός του ήταν ήδη βεβαρυμένος λόγω διαβήτη και χρόνιων καταχρήσεων.

Σε διάφορα δημοσιεύματα ο Dane φέρεται ως 48 ετών, ημερομηνία που μάλλον κοπιάρεται από τη Wikipedia. Όσοι ωστόσο δεν αντιγράφουν απλά μια είδηση, ξέρουν ότι ήταν καμιά δεκαετία μεγαλύτερος.

{youtube}5cqaXTek_-U{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured