Στις 1 Δεκέμβρη του 1991, οι περίπου 30 άνθρωποι που είχαν μαζευτεί στο Southern Bar του Εδιμβούργου (Σκωτία) για μια συναυλία της τοπικής μπάντας Joyriders η οποία είχε ως στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για το νοσοκομείο παίδων της πόλης Sick Kids, υποδέχτηκαν επί σκηνής τους 2 μουσικούς που στην αφίσα γράφονταν απλώς ως «very special guests».

Επρόκειτο για τον Kurt Cobain και τον Dave Grohl, οι οποίοι ήρθαν εκεί χωρίς τον Krist Novoselic για ένα σύντομο ακουστικό set 5 τραγουδιών.

Η εμφάνιση έμεινε βέβαια θρυλική για τους 30 τυχερούς που είδαν απροσδόκητα μπροστά τους 2 από τα 3 μέλη των Nirvana, που είχαν αρχίσει τότε να συνταράζουν τα διεθνή charts με το "Smells Like Teen Spirit".

Στα χρόνια που ακολούθησαν, οι fans πίσω από το διάσημο livenirvana προφίλ στο Twitter έψαχναν επίμονα για κάποιο ηχητικό υλικό από εκείνη τη βραδιά. Είχαν ωστόσο εγκαταλείψει τις προσπάθειες, πιστεύοντας ότι δεν υπήρχε τίποτα. Μέχρι που κάποιος κατάφερε και βρήκε ένα απόσπασμα 10 (και κάτι) λεπτών, στο οποίο ακούγονται το "Dumb", το "Polly" και ένα τμήμα του "Jesus Don’t Want Me For A Sunbeam" των Vaselines, τους οποίους αγαπούσε πολύ ο Cobain. Ακούγονται επίσης τα αστεία του με το κοινό -θα τα βρείτε όλα στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης.

Δεν είναι πολύ σαφές το πώς ακριβώς βρέθηκαν εκεί οι Cobain & Grohl. Πριν 2 μέρες πάντως είχαν παίξει στο Εδιμβούργο ως Nirvana, οπότε φαίνεται πως έμειναν στην πόλη και κάποιος τους προσέγγισε με την ιδέα.

{youtube}jYjiT7lqsAw{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured