news.team

«Μοιάζει λίγο με το "Motorcycle Emptiness", αλλά διαδραματίζεται στη Νίκαια (σ.σ.: της Γαλλίας), όχι στην Ιαπωνία».

Με αυτά τα λόγια περιέγραψε στο ΝΜΕ το νέο τραγούδι των Manic Street Preachers "International Blue" ο μπασίστας και στιχουργός τους Nicky Wire -μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το "Motorcycle Emptiness" δεν υπερέβη το #17 στα βρετανικά charts, όταν κυκλοφόρησε ως single προώθησης του ντεμπούτο τους Generation Terrorists (Βρετανία #13), αναδείχθηκε όμως με τα χρόνια σε ένα από τα δημοφιλέστερα κομμάτια της ουαλικής μπάντας.

Ο Wire εξήγησε ότι το "International Blue" είναι αντιπροσωπευτικό του καινούριου δίσκου τους, καθώς αυτός θυμίζει λίγο την ενέργεια που είχαν όταν έφτιαχναν το Generation Terrorists πίσω στο 1992. Με τη διαφορά ότι τώρα θέλησαν να φτιάξουν ένα άλμπουμ αισιόδοξο, κόντρα σε όλα τα προβλήματα που μαστίζουν τελευταία τον κόσμο μας. Ως μεγαλύτερη δε επιρροή στις φρέσκες ηχογραφήσεις, ανέφερε το Station To Station του David Bowie.

Τελευταία δουλειά των Ουαλών ήταν το Futurology του 2014, το οποίο είχε επαινέσει πολύ σε μας ο Μιχάλης Τσαντίλας (διαβάστε την κριτική του, εδώ) και είχε χαρίσει στους Manics ένα #2 στη Βρετανία, αλλά και μικρή επιτυχία στη Γερμανία (#33), στην Ιαπωνία (#36), καθώς και στην Ελλάδα (#30).

Το "International Blue" «προλογίζει» τον δίσκο Resistance Is Futile, που ανακοινώθηκε από την Columbia για τις 6 Απριλίου 2018. Άγνωστο για την ώρα αν εμπνεύστηκαν τον τίτλο από το Σταρ Τρεκ, από τη γνωστή στους φίλους της επιστημονικής φαντασίας ατάκα που λένε τα Borg όταν αιχμαλωτίζουν κάποιο αστρόπλοιο.

{youtube}rXfnPGGfSh8{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured