news.team

Σταματημό δεν έχει το τρένο του Sufjan Stevens, τον οποίον μπορεί να βρίσκατε παντού σε διάφορες λίστες το 2015 και πουθενά στις αντίστοιχες του 2017, μα φέτος έχει υπάρξει ιδιαιτέρως δημιουργικός.

H χρονιά άνοιξε με το Carrie & Lowell Live, έκδοση (σε άλμπουμ και φιλμ) μιας ζωντανής ηχογράφησης του 2015 στο North Charleston Performing Arts Center της Νότιας Καρολίνα, όπου δοκιμάστηκε η live δυναμική που μπορούσε να έχει ένας ιδιαιτέρως μοναχικός δίσκος σαν το Carrie & Lowell.

Στη συνέχεια, ο Αμερικανός τραγουδοποιός παρουσίασε το Planetarium (Η.Π.Α. #104, Βρετανία #92) παρέα με τους Bryce Dessner, Nico Muhly & James McAlister, ενώ πολύ πρόσφατα μας φιλοδώρησε και με το The Greatest Gift Mixtape: Outtakes, Remixes, & Demos From Carrie & Lowell, με το οποίο θέλησε να δώσει στο κοινό την πλήρη εικόνα όσων ηχογραφήσεων έδωσαν το αριστουργηματικό Carrie & Lowell.

Τώρα, λοιπόν, ο Stevens επιστρέφει με μία ...κασέτα, όπου υπάρχει το ολοκαίνουριο τραγούδι "Tonya Harding" -μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω- συνοδεία ενός επεξηγηματικού κειμένου.

Όπως δηλώνει και ο τίτλος, πρόκειται για έναν φόρο τιμής του 42χρονου δημιουργού στην εξαιρετική χορεύτρια καλλιτεχνικού πατινάζ Tonya Harding, μια ιδιαίτερη περσόνα του αμερικανικού αθλητισμού, που μετά τη λήξη της καριέρας της ασχολήθηκε επαγγελματικά με το ...μποξ!

Στο συνοδευτικό κείμενο, ο Stevens εξηγεί ότι τη θεωρεί έναν σύγχρονο αμερικανικό θρύλο πέρα από κάθε συναγωνισμό, ένα κορίτσι που αναδύθηκε από την εργατική τάξη του Όρεγκον για να γίνει «America's sweetheart with a dark twist», πολεμώντας στην πορεία όχι μόνο τους φραγμούς της ταξικής της καταγωγής, μα και τον σεξισμό, ακόμα και τη σωματική κακομεταχείριση.

Το "Tanya Harding" πρόκειται σύντομα να εκδοθεί και σε βινύλιο από την Asthmatic Kitty, είναι δε ένα non-album single, αφού διευκρινίστηκε ότι δεν αποτελεί τμήμα του soundtrack της επικείμενης ταινίας γύρω από τη ζωή της Harding. «Το πρότεινα βέβαια στον σκηνοθέτη», δήλωσε ο Stevens -αφήνοντάς μας να καταλάβουμε ότι απορρίφθηκε.

{youtube}PUvVjWR3zTQ{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured