Με μια λιτή ανακοίνωσή της πριν λίγες ώρες, η Laeticia Boudou, σύζυγος του Johnny Hallyday, έκανε γνωστό τον θάνατο του Γαλλοβέλγου θρύλου του rock 'n' roll στο προάστιο Marnes-la-Coquette του Παρισιού. Ο Hallyday έχασε τη μάχη με τον καρκίνο στα 74 του χρόνια, ύστερα από μια μάλλον αθόρυβη για τα δεδομένα της δημοφιλίας του νοσηλεία. 

Ο Johnny Hallyday, τον οποίον ο αγγλοσαξονικός Τύπος βάφτισε κάποτε ως «τον μεγαλύτερο rock star που δεν έχετε ακούσει», ξεκίνησε τη μακρά καριέρα του το 1960 ως «Elvis Presley της Γαλλίας», ακούγοντας τα κελεύσματα του rock 'n' roll που έρχονταν από τις Η.Π.Α. Ήδη δε από το 1961, έγινε αγαπητός στη νεολαία με τη διασκευή του στο "Let's Twist Again".

Αυτή ωστόσο ήταν η αρχή μιας πολύμορφης καριέρας, καθώς ο Hallyday μπόρεσε και εξελίχθηκε στο διάβα του χρόνου και ως ερμηνευτής, μα και ως προς το ρεπερτόριο που δισκογραφούσε. Πεθαίνοντας, άφησε πίσω του παγκόσμιες πωλήσεις της τάξης των 110.000.000 αντιτύπων.

Μαζί με αυτήν την καριέρα, ο Hallyday είχε και μια μυθιστορηματική ζωή, ήδη από τις αρχές της καριέρας του, όταν απέδρασε κινηματογραφικά από το σπίτι της Édith Piaf, η οποία προσπαθούσε να τον αποπλανήσει. Πέρα από τις ερωτικές του περιπέτειες, απασχόλησε τον Τύπο τόσο με τις μανούβρες του για να αποφύγει τη φορολογία, όσο και για τα πολιτικά του πιστεύω -ειδικά όταν βρέθηκε ανάμεσα στους υποστηρικτές του Nicolas Sarkozy κατά τις προεδρικές εκλογές του 2007.

Σε κάθε περίπτωση, η Γαλλία θρηνεί μια μεγάλη καλλιτεχνική απώλεια και έναν από τους τελευταίους πραγματικούς rock stars. 

{youtube}Xs-_NZ0LhrA{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured