news.team

Τον Stuart A. Staples τον ξέρουμε βέβαια (πολύ καλά) ως τραγουδιστή και κιθαρίστα των αγαπημένων στη χώρα μας Tindersticks. Έχει όμως κι άλλες ανησυχίες και αυτήν την εβδομάδα μπορούμε κι εμείς να τις ανακαλύψουμε.

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, στις 21.00, το Exile Room (Αθηνάς 12, 3ος όροφος, Μοναστηράκι, απέναντι από το μετρό στην έξοδο προς Αθηνάς) θα φιλοξενήσει την πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα Minute Bodies: The Intimate World of F. Percy Smith (2016, διάρκεια 55 λεπτά), με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Η ταινία είναι μια νέα, προσωπική ανάγνωση του Staples πάνω στο έργο του φυσιοδίφη, εφευρέτη και πρωτοπόρου κινηματογραφιστή F. Percy Smith, ο οποίος στις αρχές του 20ού αιώνα δοκίμασε διάφορες κινηματογραφικές και μικρο-φωτογραφικές τεχνικές προκειμένου να αιχμαλωτίσει τα μυστικά της φύσης εν δράσει.

Το φιλμ μας υπόσχεται χταπόδια, γαρίδες και αόρατους μικρο-οργανισμούς σε καλειδοσκοπική ονειροφαντασία, έρχεται δε επενδυμένο και με ένα πρωτότυπο soundtrack των Tindersticks, που θέτει ως στόχο να αποτυπώσει σε νότες την αίσθηση του θαυμαστού που πρέπει να ένιωσε ο Smith «όταν κρυφοκοίταξε μέσα από τους φακούς του σε αυτούς τους αινιγματικούς, μικροσκοπικούς κόσμους».

Δείτε το trailer, εδώ.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured