Πίσω στο 2000, ο δίσκος Everything You Ever Wanted Τo Know About Silence αποκρυστάλλωσε τη δυναμική που είχαν αναπτύξει οι Glassjaw στο νεοϋορκέζικο underground των ύστερων 1990s, όταν έγιναν αιχμή στο δόρυ των εναλλακτικών εξελίξεων στον χώρο που ονομάστηκε «post-hardcore» και συζητήθηκαν για τις δυναμικές τους συναυλίες. Συζητήθηκαν όμως και για την προτροπή τους προς το κοινό να κατεβάσει τον δίσκο, αντί να πάει να τον αγοράσει.

Αν και το άλμπουμ δεν τα κατάφερε στα charts της εποχής, αποδείχθηκε επιδραστικό αντίβαρο για όσους στέκονταν απέναντι στο «adidas rock» του nu metal και σήμερα διάσημες μπάντες σαν τους Funeral For A Friend τον έχουν ως ξεκάθαρη αναφορά. Από εκεί και πέρα τα πράγματα δεν πήγαν ωστόσο πολύ καλά για τους Glassjaw, λόγω και των τσακωμών τους με τη Roadrunner, κυρίως όμως λόγω της νόσου του Κρον που χτύπησε τον τραγουδιστή, συνιδρυτή και βασικό τους στιχουργό Dave Palumbo, αφήνοντας τη μπάντα ανενεργή για ένα διάστημα.

Το γκρουπ ωστόσο επέζησε και συνέχισε να εμφανίζεται για συναυλίες, αλλά η σχέση του με τη δισκογραφία έγινε αρκετά σποραδική από το 2005 και μετά, περιορίστηκε δε σε singles και σε ένα ΕΡ που αρχικά ήταν να δοθεί μόνο στους fans. Πρόσφατα όμως ανακοίνωσαν ότι είχαν έτοιμο το 3ο τους πλήρες άλμπουμ Material Control, το οποίο και πράγματι κυκλοφόρησε ψηφιακά την Παρασκευή 1/12, περιέχοντας συν τοις άλλοις και το μοναχικό single του 2015 "New White Extremity". Μπορείτε να πάρετε μια γεύση στον σύνδεσμο παρακάτω, ακούγοντας το "Shira", το άτυπο δηλαδή πρώτο single.

Το 3ο αυτό άλμπουμ συζητιόταν ουσιαστικά από το 2011, αλλά ο Palumbo είχε δηλώσει τότε στο Kerrang! ότι το κοινό δεν μπορούσε πια να σχετιστεί με άλμπουμ στις νέες εποχές που διαμόρφωσε το ίντερνετ, γι' αυτό και εκείνοι θα κυκλοφορούσαν μουσική καθώς την έγραφαν «αντί να περιμένουμε να βαρεθούν όλοι με έναν δίσκο 15 κομματιών».

Το Material Control θα υπάρξει πάντως και σε φυσικά αντίτυπα, αφού η Century Media ανακοίνωσε ότι 22 Δεκεμβρίου θα μπορεί να το βρει κανείς και στα δισκοπωλεία, πέρα από τις ψηφιακές πλατφόρμες.

{youtube}BsmRYan062E{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured