Οι Ολλανδοί Asphyx είχαν μια ταραχώδη καριέρα, με πολλές διασπάσεις και πολλές αλλαγές σύνθεσης, παρά ταύτα καταγράφηκαν στις ευρωπαϊκές death metal δυνάμεις που στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ανακάτεψαν την τράπουλα του εν λόγω ήχου εισάγοντας doom στοιχεία.

Η μπάντα είναι και πάλι μαζί από το 2007 και πέρυσι έβγαλαν μάλιστα και νέο άλμπουμ, το Incoming Death. Τώρα, βρίσκονται ξανά σε περιοδεία, αλλά αυτή τη φορά εορταστική, καθώς συμπληρώνουν 30 χρόνια από την ίδρυσή τους.

Στα πλαίσια αυτών των εορτασμών, προχώρησαν στην επετειακή επανέκδοση του ιστορικού τους πρώτου δίσκου The Rack (1991). Η επανέκδοση της Century Media έχει συλλεκτικό χαρακτήρα, καθώς προσφέρεται σε 2.000 αντίτυπα διπλού βινυλίου (900 μαύρα, 500 ασημένια, 200 λευκά, άλλα 200 σε σκούρο πράσινο, 100 χρυσά και 100 κόκκινα) και σε 3.000 αντίτυπα διπλού CD.

Και οι δύο εκδόσεις περιλαμβάνουν τον αρχικό δίσκο με re-mastered ήχο, συν ένα bonus album όπου επιφανείς και νεότεροι συνοδοιπόροι των Asphyx στο death metal προσφέρουν αποκλειστικές διασκευές στα κομμάτια του The Rack. Μεταξύ τους, βρίσκει κανείς τους Σουηδούς Grave να «περιποιούνται» το "Vermin" και τους Γερμανούς Purgatory να προσφέρουν τη δική τους εκδοχή στο "The Rack".

Από εκεί και πέρα, η βινυλιακή έκδοση έχει ως εξτρά δώρο ένα πόστερ διπλής όψης, ενώ η CD έκδοση περιλαμβάνει νέα, εκτενή liner notes, γραμμένα τόσο από τους Asphyx, όσο και από τις μπάντες που συμμετείχαν στην tribute bonus ηχογράφηση.

{youtube}QVX9ugtSv7U{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured