news.team

Φεύγοντας από τη μεγαλειώδη του συναυλία στην Αθήνα, ο Nick Cave είχε έναν πονοκέφαλο προς επίλυση: τις επικείμενες συναυλίες του στο Ισραήλ, όπου τον ίδιο και τους Bad Seeds τους περίμεναν δύο sold-out βραδιές στο Τελ Αβίβ.

Έδωσε λοιπόν μια συνέντευξη Τύπου, στην οποία μίλησε για την επιστολή που έλαβε από τους αυτοαποκαλούμενους Καλλιτέχνες για την Παλαιστίνη -τον Roger Waters, αλλά και τον Thurston Moore, τον Tunde Adebimpe των TV On The Radio και άλλους- που του ζητούσαν να ακυρώσει τις εμφανίσεις στο Ισραήλ, ως δήλωση στήριξης υπέρ των Παλαιστινίων.

«Το σκέφτηκα πολύ», είπε ο Cave, «αλλά εν τέλει τηλεφώνησα στους ανθρώπους μου και τους είπα ότι θα παίξουμε και στο Ισραήλ». Και εξήγησε ότι τον ενόχλησε αυτή «η απόπειρα bullying και λογοκρισίας», όπως τη χαρακτήρισε, γιατί «δεν είναι δυνατόν όποιος αποφασίζει να παίξει στο Ισραήλ να πρέπει να περάσει πρώτα από τον δημόσιο εξευτελισμό που του επιφυλάσσουν ο Roger Waters και η υπόλοιπη κομπανία του».

Άμεση υπήρξε η αντίδραση της Παλαιστινιακής Καμπάνιας για Ακαδημαϊκό και Πολιτισμικό Μποϊκοτάζ στο Ισραήλ, η οποία κατηγόρησε τον Cave δημοσίως ότι προσφέρει ένα δώρο προπαγάνδας στην ισραηλινή κυβέρνηση: «Σε ευχαριστούμε Nick Cave», είπαν ειρωνικά, «γιατί κατέστησες σαφές ότι το να δοθεί μια συναυλία στο Τελ Αβίβ δεν είναι απλά ένα μουσικό γεγονός, μα μια πολιτική και ηθική απόφαση, να σταθείς με τον καταπιεστή ενάντια στον καταπιεσμένο».

{youtube}bi3qNElwZ_k{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured