news.team

Στα χρόνια της πρώτης τους ακμής, οι Replacements από τη Μινεάπολη της Μινεζότα υπήρξαν μία από τις πιο θρυλικές μπάντες του αμερικάνικου underground, ασκώντας μεγάλη επίδραση στους επερχόμενους μουσικούς της alternative νεολαίας των 1980s και 1990s. Έτσι το όνομά τους παρέμεινε σεβαστό και μετά τη διάλυσή τους (1991), κάτι που οδήγησε στη συνέχεια σε δύο (σύντομα) reunions.

Οι Replacements επανήλθαν τώρα στην επικαιρότητα και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο, χάρη σε μια νέα δισκογραφική έκδοση, όπου περιλαμβάνεται ολόκληρη η πιο διάσημη ίσως συναυλία τους -αυτή στο Maxwell's, στο Hoboten του Νιού Τζέρσεϊ (1986). Στον σύνδεσμο παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια γεύση, ακούγοντας το "Bastards Of Young", όπως το έπαιξαν εκείνη τη βραδιά.

Το άλμπουμ λέγεται For Sale: Live at Maxwell’s 1986 και βγήκε από τη Rhino σε 2πλο CD στις 29 Σεπτεμβρίου, συνοδεία liner notes από τον ειδικό στην ιστορία τους, Bob Mehr, αλλά και συνοδεία αδημοσίευτων μέχρι σήμερα φωτογραφιών της εποχής. Η ηχογράφηση του 1986 είχε μείνει στα συρτάρια καθώς υπήρχαν μεν από τότε σχέδια έκδοσής της, τα οποία εγκαταλείφθηκαν όταν λίγους μήνες μετά αποχώρησε από το γκρουπ ο κιθαρίστας Bob Stinson.

Οι καλές κριτικές και διάφορα άρθρα που εμφανίστηκαν με την αφορμή της κυκλοφορίας αυτής, έχουν αναζωπυρώσει για τα καλά το ενδιαφέρον για τη μπάντα, μεταφέροντας τον Replacements μύθο σε μία ακόμα γενιά. Διόλου τυχαία, μάλιστα, και η εμπορική επιτυχία του For Sale: Live at Maxwell’s 1986, που έχει σκαρφαλώσει στο #52 των εθνικών charts στις Η.Π.Α., θέση στην οποία το γκρουπ ποτέ δεν είχε φτάσει όσο ήταν ενεργό.

{youtube}HVSKnA4Tki8{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured