Μπορεί να έχει ξεχαστεί πλέον, ιδίως από τους νεότερους, αλλά ο Mike Patton δεν ήταν πάντοτε ο τραγουδιστής των Faith No More.

Όταν ιδρύθηκε η μπάντα, τα χρέη επωμίστηκε ο βασικός κιθαρίστας Mike Morris (που ακούγεται στο single Quiet In Heaven/Song Of Liberty του 1983) στη συνέχεια ήρθε η Courtney Love -ναι, η γνωστή- η οποία έμεινε το διάστημα 1982/1984 χωρίς να αφήσει ηχογραφήσεις και ύστερα αποφασίστηκε η τακτική των 2 βασικών τραγουδιστών οπότε και το πόστο ανέλαβαν από κοινού ο Jim Martin (που έμεινε ως το 1993) και ο Chuck Mosley των Haircuts That Kill (που έφυγε το 1988 και αντικαταστάθηκε από τον Patton).

Ο Mosley τραγούδησε στο ιστορικό ντεμπούτο των Faith No More We Care A Lot (1985) και στο 2ο άλμπουμ τους Introduce Yourself (1987), καταγραφόμενος ως ένας από τους πρώτους (αν όχι ο πρώτος) rap rock ερμηνευτής στη μουσική ιστορία, με ένα στυλ που έμελλε να έχει τεράστια επίδραση στη γενιά που στη συνέχεια θα έχτιζε το nu metal. Ένας καταστροφικός καυγάς με τον Billy Gould στην πρώτη κιόλας βραδιά της πρώτης τους ευρωπαϊκής περιοδείας είχε ως αποτέλεσμα την απόλυσή του μετά το πέρας της. Στη συνέχεια (1989) ο Καλιφορνέζος τραγουδιστής μήνυσε τους υπόλοιπους για οικονομικές διαφορές -παρότι σε πρώτη φάση τα βρήκαν εξωδικαστικά, η διαμάχη αναζωπυρώθηκε πρόσφατα.

Μετά τους Faith No More, o Mosley έγινε τραγουδιστής των Bad Brains (1990-1992) και κατόπιν ίδρυσε το δικό του funk metal σχήμα, τους Cement, η καριέρα των οποίων έληξε άδοξα με ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα, όπου ο Mosley κατέληξε με σπασμένη πλάτη. Έτσι, το 1996 εγκατέλειψε τη μουσική και μετακόμισε στο Κλίβελαντ του Οχάιο, βρίσκοντας δουλειά ως ...σεφ!

Πέρασαν λοιπόν πολλά χρόνια πριν ξαναμάθουμε νέα του, αλλά το 2009 επέστρεψε στο προσκήνιο με μια νέα μπάντα (Vanduls Ugainst Alliteracy), κυκλοφορώντας το άλμπουμ Will Rap Over Hard Rock For Food, ενώ στη συνέχεια έκανε 2 εμφανίσεις-έκπληξη σε συναυλίες των Faith No More (2010, 2015). Το 2016 έγινε μέλος των Indoria, ενώ στις αρχές της χρονιάς πήγε στους Primitive Race.

H καριέρα του έληξε ωστόσο άδοξα προχθές (9/11), με τον ξαφνικό του θάνατο, μόλις στα 57 του χρόνια. Στην ανακοίνωση που έβγαλε η οικογένειά του, αναφέρεται ως αιτία «η νόσος του εθισμού», στην οποία ξανακύλησε ύστερα από μια «μακρά περίοδο νηφαλιότητας». Οι Faith No More εξέφρασαν τη λύπη τους με μήνυμα στο επίσημο Facebook τους, όπου χαρακτήρισαν τον Mosley «μια ριψοκίνδυνη και σκούζουσα δύναμη ενέργειας, καθοριστική για τη δημιουργία μιας μοναδικής ταυτότητας στο ξεκίνημά τους» και τόνισαν ότι τον θεωρούσαν τμήμα της «παράδοξης και δυσλειτουργικής της οικογένειας», αναφερόμενοι προφανώς στις διαφορές τους για τα οικονομικά της εποχής του We Care A Lot.

{youtube}LQhX8PbNUWI{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured