Πληρώνουν άραγε οι Arcade Fire το γεγονός ότι μετρούν πλέον δύο σερί αμφιλεγόμενους δίσκους; Το φετινό Everything Now δεν δυσκολεύτηκε μεν να κερδίσει το #1 των Η.Π.Α., της Βρετανίας και του Καναδά, αλλά οι κριτικές δεν ήταν πάντα υπέρ του (δείτε τι έγραψε σε μας ο Μιχάλης Τσαντίλας, εδώ), όπως είχε συμβεί και 4 χρόνια πριν με το Reflektor.

Τώρα, λοιπόν, ρεπορτάζ της έγκυρης καναδικής εφημερίδας Globe And Mail βάζει κάτω τα νούμερα και διατείνεται ότι οι Arcade Fire χάνουν κοινό.

Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα απόκτησε πρόσβαση στα νούμερα του Billboard και του Pollstar και είδε τα εξής εισιτήρια σε χώρους προορισμένους για 10-20.000 θεατές:
- στη συναυλία στο Κεμπέκ πήγαν 4.263 άτομα
- στη συναυλία στην Tampa της Φλόριντα πήγαν 4.004
- στη συναυλία στο Austin του Τέξας πήγαν 5.614
- στη συναυλία στο Dallas του Τέξας πήγαν 5.051

Αυτό σημαίνει, σχολιάζει το ρεπορτάζ, ότι μια μπάντα που μνημονεύεται ανάμεσα στις ευμεγέθεις περιπτώσεις μιας μουσικής εποχής χωρίς μεγάλα ινδάλματα, παίζει πλέον σε μισο-άδειες αρένες.

Το ρεπορτάζ φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από τις συγκρίσεις: το 2014 οι Arcade Fire έπαιξαν στο Canadian Tire Centre της Οττάβα μπροστά σε 9.798 fans, κάνοντας τζίρο 489.274 ευρώ. Φέτος, όμως, στον ίδιο χώρο, ήρθαν 5.739 θεατές, με τον τζίρο να πέφτει στα 341.798 ευρώ.

Η Globe And Mail διευκρινίζει ότι ζήτησε από τους Arcade Fire να σχολιάσουν τα παραπάνω, όμως η μπάντα δεν απάντησε κάτι.

{youtube}zC30BYR3CUk{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured