news.team

Όταν πίσω στο 1994 έφυγε ο Jay Farrar από τους Uncle Tupelo και διαλύθηκε η μπάντα, μάλλον ούτε ο ίδιος ο Jeff Tweedy δεν φανταζόταν το λαμπρό μέλλον που τον περίμενε. Σήμερα, όμως, οι Wilco από το Σικάγο χαίρουν γενικής εκτίμησης ως μία υγιής δύναμη του αμερικάνικου alternative rock, έστω κι αν χρωστάνε τη φήμη αυτή κυρίως στο Yankee Hotel Foxtrot του 2001 (Η.Π.Α. #13, Βρετανία #40), έναν δίσκο που δεν κατάφεραν να ξαναφτάσουν έκτοτε, έστω κι αν οι δουλειές τους παρέμειναν σταθερά ενδιαφέρουσες.

Τώρα, ο Tweedy και οι λοιποί Wilco ετοιμάζονται να επανακυκλοφορήσουν το ντεμπούτο τους A.M. (1995) και το 2ο άλμπουμ τους, το Being There του 1996 (Η.Π.Α. #73, Βρετανία #132). Και στα πλαίσια αυτά δίνουν στη δημοσιότητα το "Myrna Lee", ένα τραγούδι γραμμένο για το A.M., που έμεινε εν τέλει εκτός δίσκου -μπορείτε να το ακούσετε μέσω Spotify, αφού βρείτε τον σχετικό player, εδώ.

Το ενδιαφέρον με το "Myrna Lee" είναι ότι δεν τραγουδάει ο Tweedy, αλλά ο μπασίστας John Stirratt, ο μόνος που έμεινε στο συγκρότημα από τα χρόνια των Uncle Tupelo. Και οι 2 επανεκδόσεις κυκλοφορούν 1 Δεκεμβρίου από τη Rhino, γεμάτες με αδημοσίευτο bonus υλικό (demos, εναλλακτικές εκτελέσεις, outtakes).

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured