news.team

Εδώ και δύο δεκαετίες, ο Neil Young μαζεύει τρενάκια. Χόμπι που έγινε πραγματικό πάθος, οδηγώντας τον Καναδό τραγουδοποιό όχι μόνο στη δημιουργία μιας ζηλευτής συλλογής, αλλά και στο να γίνει συνιδιοκτήτης μίας από τις καλύτερες εταιρείες που ειδικεύονται στο αντικείμενο, της Lionel.

Προς έκπληξη λοιπόν όλων, ανακοίνωσε ότι βγάζει ένα κομμάτι της συλλογής του σε δημοπρασία. Όπως γράφει ρεπορτάζ του Reuters, η τελευταία θα γίνει μέσα στον Δεκέμβριο, για 230 τρενάκια, με τις τιμές να αναμένεται να φτάσουν μέχρι και τα 9.000 ευρώ. «Το να συλλέγω αυτά τα αντικείμενα μου πρόσφερε μεγάλη χαρά», δήλωσε ο Young, «είναι καιρός να τα μοιραστώ και με άλλους στον κόσμο, που ελπίζω ότι θα διασκεδάσουν μαζί τους και θα τα αγαπήσουν όσο κι εγώ».

Εκτός από τα τρενάκια, ο Neil Young θα βγάλει σε δημοπρασία και κάποια από τα περίφημα αμάξια-αντίκες τα οποία κατέχει. Μεταξύ τους, φιγουράρει μια (τροποποιημένη) Buick Roadmaster Skylark του 1953 που αναμένεται να πιάσει πάνω από 330.000 ευρώ.

Ο λόγος συγκέντρωσης αυτών των χρηματικών ποσών, δεν είναι πάντως σαφής. Ένα τμήμα τους, ωστόσο, θα καταλήξει στο Bridge School, τον οργανισμό που συνίδρυσε το 1987 η πρώην γυναίκα του τραγουδοποιού, Pegi Young.

Πέραν τούτων, όμως, ο Neil Young έκανε και μουσικές ανακοινώσεις, δίνοντας βασικά στη δημοσιότητα ένα ολοκαίνουριο τραγούδι με τίτλο "Already Great" -μπορείτε να το ακούσετε μέσω Spotify, αφού βρείτε τον σχετικό player, εδώ.

Το "Already Great" «προλογίζει» έναν νέο δίσκο με τη μπάντα The Promise Of The Real ονόματι The Visitor, το οποίο θα κυκλοφορήσει 1 Δεκεμβρίου από τη Reprise. Είναι το 2ο του άλμπουμ για το 2017, αφού τον Σεπτέμβριο προηγήθηκε το Hitchhiker, με ανέκδοτο υλικό από το 1976 (Καναδάς #23, Η.Π.Α. #20, Βρετανία #6, Αυστραλία #22, Γαλλία #18, Γερμανία #8).

{youtube}e3z09VRZ6to{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured