Με μια διασκευή στο "I’m A Fool To Want You" του Frank Sinatra διάλεξε να συμμετάσχει η Mitski στη συλλογή 7ιντσων singles της αμερικάνικης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Planned Parenthood, η οποία υπερασπίζεται το δικαίωμα στην άμβλωση, αλλά παράλληλα προσφέρει και σημαντικό έργο στον οικογενειακό προγραμματισμό και στην αντισύλληψη.

Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα ακούσετε εδώ, μέσω Spotify, αφού βρείτε τον σχετικό player.

Το "I'm A Fool To Want You" γράφτηκε από τον Sinatra το 1951 (για τη μουσική συνεργάστηκε με τους Jack Wolf & Joel Herron), ο οποίος και το δισκογράφησε μέσα στην ίδια χρονιά με τους Ray Charles Singers, σε ενορχήστρωση Axel Stordahl. Αργότερα γνώρισε πλήθος διασκευών, ενώ και ο Sinatra το επανεκτέλεσε, δοκιμάζοντας διαφορετική ενορχήστρωση.

Η εκδοχή της Mitski βασίζεται ερμηνευτικά σε μία από τις πιο περίφημες διασκευές, αυτήν της Billie Holiday, η οποία το τραγούδησε το 1958 στον δίσκο της Lady In Satin. Είναι δε τόσο διάσημη η συγκεκριμένη διασκευή, που φαίνεται πως παρέσυρε τη Braudie Blais-Billie του Pitchfork, η οποία έγραψε την είδηση ως «η Mitski διασκευάζει Billie Holiday»...

H Mitski είναι από τα ονόματα που συζητιούνται πολύ ανάμεσα στην indie κοινότητα, ιδίως μετά το 4ο άλμπουμ της Puberty 2 του 2016 (διαβάστε τι είχε γράψει σε μας ο Άγγελος Κλειτσίκας, εδώ). Εντούτοις έξω από το indie φάσμα, δεν έχει ακόμα κάνει κάποια ιδιαίτερη αίσθηση.

Ίσως το πετύχει τώρα, μιας και η συγκεκριμένη διασκευή είναι πράγματι ευφυής και με δική της χροιά.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured