Δεν μας περνάει εύκολα από το μυαλό ότι και οι πολιτικοί ηγέτες μπορεί να έχουν μουσικά γούστα ή τέλος πάντων το σκεφτόμαστε μόνο σε περιπτώσεις τύπου Μπαράκ Ομπάμα, που επενδύουν σε ένα πιο μοντέρνο look και ακολουθούν τις συμβουλές σύγχρονων επικοινωνιολόγων, κάνοντας πού και πού σχετικές αναφορές.

Στην περίπτωση πάντως της βασίλισσας της Βρετανίας, δεν το σκεφτόμαστε. Κι όμως, η Ελισάβετ η Β΄ είναι επίσης μουσικόφιλη κι έχει μάλιστα τη δική της λίστα με αγαπημένα τραγούδια: την είχε φτιάξει όταν γιόρτασε τα 90ά της γενέθλια και σιγά-σιγά διέρρευσε στον βρετανικό Τύπο.

Τι ακούει λοιπόν η βασίλισσα;

Σίγουρα της αρέσει πολύ το "Dancing Queen" των Abba. Αυτό άλλωστε το ξέρουμε ήδη από το 2008, αφού ύστερα από ένα επίσημο δείπνο, μόλις άρχισε ο χορός, το ζήτησε από τον DJ της βραδιάς -που δεν ήταν άλλος από τον Chris Evans του ραδιοφώνου του BBC, ο οποίος και το αποκάλυψε. Κάτι ακόμα που μάθαμε τότε (και που δύσκολα φανταζόμασταν) ήταν το πόσο ...χορευταρού είναι, παρά τα χρόνια της!

Από εκεί και πέρα υπάρχουν αναμενόμενες επιλογές σαν την υπεραγαπημένη της παλιάς συντηρητικής Βρετανίας Vera Lynn -η βασίλισσα την προτιμάει στο "The White Cliffs Of Dover"- κάποιοι θρησκευτικοί ύμνοι (το "The Lord Ιs My Shepherd" και το "Praise, My Soul, The King Of Heaven"), το στρατιωτικό εμβατήριο "Milanollo" και επιτυχίες της εποχής της Ελισάβετ, σαν το "Cheek To Cheek" του Fred Astaire.

Αλλά υπάρχουν και επιλογές πιο «ψαγμένες» ή έστω λιγότερο προφανείς, αφού στην Ελισάβετ αρέσει και το "Sing" του Gary Barlow με την Commonwealth Band και τις Military Wives ή πράγματα που χρειάζεται να γκουγκλάρει κανείς για να δει τι είναι: το "Oklahoma!" του Howard Keel, το "Leaning Οn Α Lamp-post" του George Formby ή το "Anything You Can Do (Annie Get Your Gun)" των Dolores Gray & Bill Johnson.

Όχι, όχι, από Sex Pistols τίποτα, όπως βλέπετε. Ούτε καν Beatles.

{youtube}d5aeClRY4kA{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured