Το Spotify έχει σίγουρα μπει δυναμικά στη ζωή κάθε μουσικόφιλου τα τελευταία χρόνια, συχνά μάλιστα ακόμα και ανακοινώσεις νέων τραγουδιών από διάσημα ονόματα παραπέμπουν εκεί για την πρώτη ακρόαση.

Πόσοι όμως τελικά το χρησιμοποιούν ενεργά;

Μέχρι τώρα το τοπίο ήταν μάλλον ομιχλώδες, με δεδομένο ότι υπάρχει πολύς κόσμος που το χρησιμοποιεί στη δωρεάν μορφή του.

Τώρα, ένα ρεπορτάζ από το Reuters έρχεται να δώσει την απάντηση: σύμφωνα με στοιχεία τα οποία καλύπτουν μέχρι και τον Μάρτη του 2017, το Spotify έχει περίπου 60.000.000 χρήστες σε όλον τον πλανήτη, που πληρώνουν σε μηνιαία βάση για να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του.

Το ρεπορτάζ δείχνει μάλιστα ότι το Spotify κέρδισε περίπου 10.000.000 συνδρομές από τα μέσα του 2016 και μετά, με το συνολικό νούμερο να το καθιστά τη μεγαλύτερη πλατφόρμα streaming υπηρεσιών παγκοσμίως -η 2η Apple Music βρίσκεται μακράν πίσω, έχοντας γύρω στους 27.000.000 χρήστες.

Το δε μέλλον δείχνει ακόμα πιο λαμπρό, αφού επίκειται μια συμφωνία μεταξύ Spotify και Merlin (ατζέντηδες που εκπροσωπούν τα ψηφιακά δικαιώματα διάσημων ανεξάρτητων εταιριών σαν την XL, τη Warp και τη Domino), η οποία αναμένεται να πείσει ακόμα περισσότερους μουσικόφιλους να αγοράσουν μια μηνιαία συνδρομή.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured