news.team

Οι Quicksand από τη Νέα Υόρκη αποτέλεσαν τμήμα των post-hardcore εξελίξεων στον αμερικάνικο μουσικό χάρτη των πρώιμων 1990s, όπου ένα πρώτο ΕΡ και το ντεμπούτο άλμπουμ τους Slip (1993) τους κατέταξαν στη «γραμμή» που ακολουθούσαν μπάντες σαν τους Fugazi ή τους Helmet.

Το γκρουπ άγγιξε μόνο μία φορά την ευρύτερη επιτυχία, το 1995, όταν το Manic Compression βρέθηκε στο #135 των εθνικών charts των Η.Π.Α. Η Island, ωστόσο, βρήκε την επίδοση λίαν απογοητευτική και η απροθυμία της να επενδύσει περαιτέρω χρόνο και χρήμα στους Quicksand, μαζί με τις δικές τους εσωτερικές διενέξεις, τους οδήγησαν στη διάλυση, μέσα στη χρονιά.

Ο κύριος δημιουργικός νους των Quicksand, ο τραγουδιστής και κιθαρίστας Walter Schreifels, έκανε ξανά μια απόπειρα ανασχηματισμού της μπάντας το 1997, μαζί με τα αυθεντικά μέλη Tom Capone (κιθάρα), Sergio Vega (μπάσο) & Alan Cage (ντραμς). Παρά όμως τις επιτυχημένες εμφανίσεις και το γεγονός ότι μπήκαν στο στούντιο να ηχογραφήσουν καινούριο υλικό μαζί με τον παραγωγό Steven Haigler, οι παλιές διενέξεις επέμειναν και το 1999 ήρθε το οριστικό τέλος.

Έκτοτε, κανείς δεν περίμενε να ξαναδεί τους Quicksands, ωστόσο εκείνοι έθαψαν το τσεκούρι του πολέμου το 2012 και φέτος ανακοίνωσαν ότι επιστρέφουν και δισκογραφικά, 22 χρόνια μετά το Manic Compassion. Ως μια πρώτη γεύση, μάλιστα, έδωσαν στη δημοσιότητα το βιντεοκλίπ για το φρέσκο κομμάτι "Illuminant" (το βλέπετε στον αμέσως παρακάτω σύνδεσμο), όπως κι ένα ακόμα τραγούδι, ονόματι "Cosmonauts" (το ακούτε στο τέλος της είδησης).

{youtube}xgIJatX2uug{/youtube}

Αμφότερα, προέρχονται από έναν δίσκο με τίτλο Interiors, ο οποίος ανακοινώθηκε από την Epitaph για τις 10 Νοεμβρίου. Παραμένει άγνωστο αν θα ακούσουμε και ξαναδουλεμένο υλικό από τις ηχογραφήσεις της περιόδου 1998-1999.

{youtube}e3gTFO5PnKw{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured