news.team

Γέννημα-θρέμμα της Φιλαδέλφειας, ο Bunny Sigler ξεκίνησε να τραγουδάει σε τοπικές εκκλησίες, πριν τον κερδίσει το κοσμικό ρεπερτόριο και οι doo-wop ήχοι της γενιάς του. Στα 1959, όταν τον ανακάλυψαν οι ανιχνευτές της V-Tone, προσφέροντάς του το πρώτο δισκογραφικό συμβόλαιο, ήταν ήδη ένας ικανός τραγουδιστής, μα και πιανίστας.

Από εκεί ξεκίνησε μια καριέρα με κάμποσα κλαδιά, αφού ο Sigler υπήρξε σόλο καλλιτέχνης, συνθέτης και στιχουργός για τρίτους, αλλά και παραγωγός. Η δραστηριότητα αυτή συντονίστηκε με άλλων -πιο διάσημων- συγχρόνων του, π.χ. τους Gene McFadden & John Whitehead ή τους Kenny Gamble & Leon Huff (με τους οποίους και δούλεψε στενά), και σήμερα αναγνωρίζεται ως τμήμα όσων εξελίξεων έπλασαν τον διακριτό Philly ήχο της κλασικής soul.

Η καριέρα του Sigler διακόπηκε στη δεκαετία του 1980, όταν άλλαξε άρδην ο μουσικός χάρτης, παρέμεινε ωστόσο ενεργός ως συνθέτης και στιχουργός, ενώ ανάκαμψε στον 21ο αιώνα, επιστρέφοντας μάλιστα και στη δισκογραφία -τελευταίο του άλμπουμ ήταν το Bundino του 2015. Ρόλο βέβαια σε αυτό έπαιξε τόσο η συνεργασία του με τους Roots, όσο και το ότι παλιότερα τραγούδια του σαμπλαρίστηκαν από καλλιτέχνες με την αναγνωρισιμότητα των Outkast και του Jay-Z.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Associated Press, ο Sigler πέθανε από καρδιακή προσβολή, στο σπίτι του στη Φιλαδέλφεια. Ήταν 76 ετών. 

{youtube}D19zRduNlMw{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured