news.team

Πίσω στις αρχές του 1980, όταν το αμερικάνικο metal ζυμωνόταν στο underground, πολλά πράγματα πήγασαν από τις ακραίες αναζητήσεις της hardcore punk παράδοσης. Ένα τέτοιο σχήμα ήταν και οι Corrosion Of Conformity από το Raleigh της Βόρειας Καρολίνας, που συγκροτήθηκαν το 1982 θέλοντας να μοιάσουν στους Black Flag και τους Bad Brains.

Ωστόσο η μπάντα είδε κι έπαθε να βρει τραγουδιστή, αφού ο αρχικός frontman Benji Shelton αποχώρησε το 1983 και ο αντικαταστάτης του Robert Stewart τα παράτησε μόλις μετά από 1,5 μήνα. Σε εκείνο το κρίσιμο σημείο έπεσαν πάνω στον Eric Eycke, ένα σκληρό τυπάκι ζυμωμένο στη σκηνή, που όμως τους προσέδωσε την απαιτούμενη σταθερότητα ώστε να βγάλουν το ντεμπούτο τους Eye For An Eye (μπορείτε να το ακούσετε ολόκληρο στο τέλος της είδησης).

Οι καβγάδες ωστόσο μαζί του ήταν συνεχείς και είχαν ως αποτέλεσμα την απόλυσή του το 1984, λίγο πριν το γκρουπ βρεθεί στη Metal Blade και αρχίσει να λοξοκοιτά προς τη thrash/sludge metal κατεύθυνση που θα το καθιέρωνε στο ξεκίνημα των 1990s.

Έκτοτε ο Eycke χάθηκε από το μουσικό προσκήνιο, είναι όμως η παλιά του μπάντα που ανακοίνωσε αυτές τις μέρες τον θάνατό του. Αιτία δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, ωστόσο φαίνεται ότι ο Eycke νοσηλευόταν εδώ και κάποιον καιρό, με πολλαπλά θέματα υγείας.

Οι δε Corrosion Of Conformity, με την απόσταση πλέον που τους δίνει ο χρόνος από τις τότε τριβές, έγραψαν δημόσια για το πόσο τους βοήθησε σε εκείνα τα πρώτα βήματα η ευρεία μουσική αντίληψη την οποία διέθετε ο Eycke.

{youtube}kAdaqPaxaik{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured