Παλαιότεροι και νεότεροι μάθαμε τον Grant Hart ως ντράμερ και συνιδρυτή των Hüsker Dü, μιας μπάντας κομβικής και συναρπαστικής, χάρη στην οποία ορίστηκαν πολλά από όσα συνιστούσαν το «alternative» κατά τη δεκαετία του 1980.

Βεβαίως οι Hüsker Dü τερμάτισαν την πορεία τους το 1988, τώρα όμως είχαν ξαναβρεθεί θριαμβευτικά στην επικαιρότητα του 21ου αιώνα, χάρη στην ανακοίνωση ενός σούπερ box set για τον Νοέμβριο.

Ο λόγος για το Savage Young Dü, μια εντυπωσιακή συλλογή 69 ηχογραφήσεων από το 1979 ως το 1982, από τις οποίες οι 47 είναι ακυκλοφόρητες σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας Numero Group, όλα remastered από τα συρτάρια των επιδραστικών Αμερικανών. Μαζί με αυτά, θα υπάρχει και χορταστικό βιβλίο 144 σελίδων γεμάτο με σπάνιες φωτογραφίες, ένα εκτεταμένο κείμενο για την ιστορία και πορεία της μπάντας, flyers συναυλιών κτλ. Μπορείτε να πάρετε μια γεύση πατώντας εδώ: στο τέλος της ανακοίνωσης υπάρχει ολόκληρο το πρώτο CD της συλλογής για δωρεάν streaming.

Η χαρά ωστόσο που πήραν οι απανταχού fans με τα παραπάνω νέα κατέληξε σε πίκρα, ύστερα από την επίσημη ανακοίνωση του θανάτου του Grant Hart (τον πιστοποίησε ο ίδιος ο Bob Mould, μάλιστα), ο οποίος έπασχε από καρκίνο στο συκώτι.

Ήταν (μόλις) 56 ετών.

Μετά μάλιστα τη διάλυση της μπάντας, ο Hart είχε συνεχίσει με τους Nova Mob και ύστερα ως σόλο καλλιτέχνης, με τελευταία του δουλειά να είναι το The Argument του 2013, ένας δίσκος εμπνευσμένος από τον John Milton, μα και τη φιλία του Αμερικανού μουσικού με τον William S. Burroughs.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured