Αν και τα μουσικά βραβεία έχουν εδώ και αρκετά πια χρόνια χάσει την όποια αξιοπιστία είχαν ποτέ, το βραβείο Mercury συνεχίζει να απασχολεί τους ενημερωμένους μουσικόφιλους, ενώ μελέτες δείχνουν ότι ο εκάστοτε νικητής βλέπει τις πωλήσεις του να αυξάνονται σε αυτήν την εποχή των ισχνών αγελάδων -έστω κι αν κάτι τέτοιο διαπιστώνεται κυρίως στη βρετανική αγορά.

Σε κάθε πάντως περίπτωση, ο 28χρονος Sampha Sisay από τη συνοικία Morden του νότιου Λονδίνου (γόνος μεταναστών από την πολύπαθη Σιέρρα Λεόνε της Δυτικής Αφρικής), έχει κάθε λόγο να χαμογελά: αν και πρωτοεμφανιζόμενος στη δισκογραφία, αφού μόλις φέτος βγήκε το ντεμπούτο του Process (Βρετανία #7, Η.Π.Α. #51), είδε την ηλεκτρονική του soul να αποκτά την εκτίμηση πολλών, με αποτέλεσμα να κερδίζει τώρα το Mercury, κόντρα μάλιστα σε όσες προβλέψεις τον ήθελαν ως outsider, κόντρα στους xx, τους Glass Animals ή τον Stormzy.

Εμείς πάντως εδώ στο Avopolis, έχουμε κάθε λόγο να χαιρόμαστε με τη νίκη του, καθώς ο Άρης Καζακόπουλος την είχε προβλέψει ήδη από τον Φεβρουάριο, στη στήλη του Monday Blues, που εκείνη την εβδομάδα είχε ως κορυφαίο θέμα τον Λονδρέζο soulman (δείτε εδώ).

{youtube}_NSuIYwBxu4{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured