news.team

Γέννημα-θρέμμα του Τέξας, ο Don Williams κέρδισε έναν τοπικό διαγωνισμό ταλέντων όταν ήταν μόλις ...3 χρονών, οπότε και φάνηκε η κλίση του στη μουσική, με τη μητέρα του να αναλαμβάνει έτσι να του μάθει κιθάρα.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1960 τραγουδούσε τοπικά με τον Lofton Cline, ως The Strangers Two, οι οποίοι μεταμορφώθηκαν σε Pozo-Seco Singers όταν οι δυο τους γνωρίστηκαν με τη Susan Taylor. Το folk pop σχήμα σημείωσε 6 top-100 επιτυχίες στα εθνικά charts των Η.Π.Α. μέχρι τη διάλυσή του (1970), με πιο γνωστό τους κομμάτι να είναι το "Time" (1966, Η.Π.Α. #47).

Στη συνέχεια ο Don Williams εμφανίζεται ως τραγουδοποιός με country προσανατολισμό, κυκλοφορώντας τον πρώτο του σόλο δίσκο Volume 1 το 1973. Ήταν η αρχή μιας πολύ πετυχημένης καριέρας, η οποία τον καθιέρωσε στη συνείδηση του κοινού ως Ήρεμο Γίγαντα της country. Μάλιστα, ο Williams υπήρξε ένας από τους ελάχιστους μουσικούς αυτού του είδους που αγαπήθηκε ιδιαίτερα και στη Βρετανία: όταν το 1975 κυκλοφόρησε ένα από τα πιο γνωστά του τραγούδια, το "You're My Best Friend", απέτυχε να σημειώσει κάποια επιτυχία στα εθνικά charts των Η.Π.Α., αλλά οι Βρετανοί τον αντάμειψαν με ένα #35.

Η καριέρα του Williams παρέμεινε ανθηρή ως το 2004, όταν και αποφάσισε να αποσυρθεί από τη μουσική, ύστερα από μια αποχαιρετιστήρια τουρνέ. Επέστρεψε ωστόσο στη δισκογραφία το 2012 με το άλμπουμ And So It Goes (Η.Π.Α. #100), ενώ έβγαλε έναν ακόμα δίσκο το 2014 -τον τελευταίο του.

Όπως ανακοινώθηκε, ο Don Williams πέθανε στο Mobile της Alabama, ταλαιπωρημένος από εμφύσημα (χρόνια πάθηση των πνευμόνων). Ήταν 78 ετών. 

{youtube}SQDWayLiOEE{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured