«Μπεμπέκα-βελούδο» λένε πως αποκαλούσε ο Γιώργος Ζαμπέτας την Αγγελική Κωνσταντοπούλου, που σταδιοδρόμησε στον καλλιτεχνικό χώρο στη δεκαετία του 1960 με το ψευδώνυμο Μπέμπα Μπλανς, γενόμενη ντίβα χάρη στα αποκαλυπτικά της, τολμηρότατα γα την εποχή ρούχα.

Αθηναία στην καταγωγή, μπήκε στον χώρο του κινηματογράφου πριν καν ενηλικιωθεί, κάνοντας την πρώτη της εμφάνιση στην ταινία του Οδυσσέα Κωστελέτου Το Χαμίνι (1960). Σύντομα όμως θα περνούσε στον χώρο του τραγουδιού, χάρη στον Γιώργο Ζαμπέτα, ο οποίος δεν της έγραψε μόνο το πρώτο της τραγούδι "Καλώς Όρισες Βρε Γιώργη" (1964), μα τη συνέδεσε και με 2 αθάνατες λαϊκές επιτυχίες της εποχής: το "Με Μιας Πεντάρας Νιάτα" σε στίχους Κώστα Πρετεντέρη (1964) και το "Καράβι", σε στίχους Χαράλαμπου Βασιλειάδη & Νίκου Βελιώτη (1966).

Η Μπέμπα Μπλανς εμφανίστηκε και σε κάποιες βιντεοταινίες της δεκαετίας του 1980, ενώ τα τελευταία χρόνια την είδαμε ξανά ως ηθοποιό -στην παράσταση Πεθαίνω Σαν Χώρα του Μιχαήλ Μαρμαρινού, που βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο του Δημήτρη Δημητριάδη- αλλά και ως τραγουδίστρια, αφού για μικρό διάστημα έκανε ξανά εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές.

Ζούσε στην Κυψέλη και είχε μιλήσει ανοιχτά σε συνεντεύξεις της για τα πολλά λεφτά που έχασε την εποχή του Χρηματιστηρίου. Τα τελευταία χρόνια είχε ταλαιπωρηθεί λόγω καρκίνου, ενώ υπέφερε και από βαριά αναιμία, η οποία τελικά και φαίνεται πως της κόστισε της ζωή.

Ήταν 73 ετών.

{youtube}MxexckS3lGs{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured