Του χρόνου συμπληρώνουν 50 χρόνια ύπαρξης οι Sparks, όμως μόνο σημάδια κόπωσης δεν δείχνουν ως προς την ενεργητικότητα και την (ανελέητη, συχνά) σατιρική ματιά την οποία ρίχνουν στη Δυτική ποπ κουλτούρα με τα τραγούδια τους.

Το δίδυμο έχει να φανεί από το κοινό άλμπουμ FFS που έβγαλε το 2015 με τους Franz Ferdinand, το οποίο πέρασε απαρατήρητο στη δική τους πατρίδα, μα «σκόραρε» ένα διόλου ευκαταφρόνητο #17 στη Βρετανία (θυμηθείτε τι έγραψε γι' αυτό ο Μιχάλης Τσαντίλας, με ένα κλικ εδώ). Αλλά αύριο Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου επιστρέφουν με καινούριο δίσκο: τον λένε Hippopotamus και εγκαινιάζει τη συνεργασία τους με την BMG.

Ως promo για τη νέα δουλειά, έδωσαν αυτές τις μέρες στη δημοσιότητα ένα βιντεοκλίπ κινουμένων σχεδίων για το ολοκαίνουριο κομμάτι "Édith Piaf (Said It Better Than Me)", το οποίο μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το κλιπ είναι δουλειά του δημιουργού κινουμένων σχεδίων και μαριονετίστα Joseph Wallace, ο οποίος μετέτρεψε σε καρτούν τους αδερφούς Ron & Russell Mael και τους έβαλε να κυνηγούν ένα πολύχρωμο πουλί στις στέγες του Παρισιού.

«Το έπιασε άψογα το κλίμα του τραγουδιού μας», σχολίασαν οι Sparks, που εξήγησαν ότι θέλησαν με αυτό να αποτίσουν έναν μικρό φόρο τιμής στο αηδόνι του γαλλικού chanson, που έφυγε τόσο νέα (μόλις στα 47), πίσω στο μακρινό 1963.

{youtube}v5jtqCo43WM{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured