Τα πρόσφατα γεγονότα στο Charlottesville της Βιρτζίνια, όπου οργανωμένες δυνάμεις της άκρας Δεξιάς υποκίνησαν ταραχές υπέρ της υποτιθέμενης ανωτερότητας της λευκής φυλής με πρόσχημα την απομάκρυνση ενός ανδριάντα -με αιματηρά αποτελέσματα- έχουν κατά πώς φαίνεται σοκάρει την αμερικανική κοινή γνώμη και σίγουρα τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Οι απαντήσεις του τελευταίου λαμβάνουν διάφορες μορφές. Στην περίπτωση των Green Day, μπάντας γνωστής για τα αντι-Δεξιά της φρονήματα, σχηματοποίθηκαν στο νέο βιντεοκλίπ το οποίο κι έδωσαν στη δημοσιότητα, για το τραγούδι τους "Troubled Times". Μπορείτε να το δείτε στον σύνδεσμο στο τέλος του κειμένου.

Το "Troubled Times" προέρχεται από το περσινό τους άλμπουμ Revolution Radio. Μια δουλειά που δέχθηκε αρκετά πυρά από την κριτική, μα επιβράβευσε την παρέα του Billy Joe Armstrong εμπορικά, χαρίζοντάς τους ένα ακόμα νούμερο 1 άλμπουμ σε Η.Π.Α. και Βρετανία (και #2 στην Ελλάδα, σημειωτέον, όπου μετρούν πολλούς fans, τόσο ανάμεσα στους παλιότερους, όσο και ανάμεσα στους νεότερους μουσικόφιλους).

«Μισώ τον ρατσισμό όσο τίποτα άλλο», σχολίασε ο Armstrong, λέγοντας ότι τα γεγονότα στο Charlottesville τον σόκαραν, οδηγώντας τον στην απελπισία.

{youtube}oCJ01Xs3nxI{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured