Η εικόνα που κανείς μας δεν πρόκειται μάλλον να ξεχάσει όσον αφορά την τρέχουσα προσφυγική κρίση, είναι αυτή του μικρού αγοριού που κειτόταν μπρούμυτα, πνιγμένο, στην αμμουδιά του Bodrum της Τουρκίας, σαν να κοιμόταν (2015).

Απαθανατισμένο στον φακό του Τούρκου δημοσιογράφου Nilüfer Demir, το αγοράκι -μόλις 3 ετών, ονόματι Alan Kurdi, από μια οικογένεια Κούρδων της Συρίας που πάσχιζαν να φτάσουν στον Καναδά για να γλιτώσουν από τον πόλεμο στη χώρα τους- έγινε έκτοτε ένα ισχυρό σύμβολο στον αγώνα όσων προσπαθούσαν να ευαισθητοποιήσουν τη Δυτική κοινή γνώμη για το δράμα των προσφύγων.

Ο θάνατος αυτός επηρέασε βαθιά και τον Roger Waters, ο οποίος εμπνεύστηκε το τραγούδι "Wait For Her" από το γεγονός, όπως και από τους στίχους του Παλαιστίνιου ποιητή Mahmoud Darwish.

Το "Wait For Her" βρέθηκε στον πρόσφατο δίσκο-επιστροφή Is This the Life We Really Want? (δείτε τι έγραψε γι' αυτόν ο Μιχάλης Τσαντίλας, εδώ), το promo του οποίου συνεχίζεται τώρα με τη δημοσιοποίηση ενός βιντεοκλίπ για το "Wait For Her". Μπορείτε να το δείτε στον αμέσως παρακάτω σύνδεσμο.

{youtube}iSl1kmQMG2E{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured