Την περίμεναν καιρό αυτήν την είδηση οι fans των Smiths, καθώς είχε γίνει γνωστό εδώ κι έναν μήνα ότι το γκρουπ σχεδίαζε μια επανέκδοση του κλασικού (πια) The Queen Is Dead, του 3ου τους δηλάδή δίσκου, που πίσω στα 1986 τους εκτόξευσε στην εναλλακτική δόξα (Βρετανία #2, Η.Π.Α. #70, Αυστραλία #58, Καναδάς #29, Γερμανία #45).

Το τι ακριβώς θα περιείχε, βέβαια, πυροδότησε κάμποσες ιντερνετικές (και μη) συζητήσεις, οπότε έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η επίσημη ανακοίνωση για μια super deluxe έκδοση, η οποία -καθώς φαίνεται- θα εμφανιστεί στα δισκοπωλεία στις 20 Οκτωβρίου. 

Το άλμπουμ θα διατεθεί σε διπλό CD και σε CD/DVD έκδοση. Σε κάθε περίπτωση, θα περιλαμβάνεται ολόκληρο το The Queen Is Dead του 1986 με νέο mastering.

Στην πρώτη εκδοχή, τώρα, θα συνοδεύεται από ένα CD 13 επιλογών, με 4 b-sides της περιόδου ("Rubber Ring", "Asleep", "Money Changes Everything" και "Unlovable", όλα με ανανεωμένο mastering), το "The Queen Is Dead" στην πλήρη εκδοχή του, συν 8 ακυκλοφόρητες demo ηχογραφήσεις από τα τότε sessions. Από αυτές, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αρχική εκδοχή του "There Ιs Α Light That Never Goes Out", η οποία δόθηκε ήδη στη δημοσιότητα, ως promo για την έκδοση -μπορείτε να την ακούσετε εδώ, βρίσκοντας τον Spotify player.

Όσο για το DVD, θα περιλαμβάνει το φιλμάκι του Derek Jarman The Queen Is Dead, τα 3 δηλαδή βιντεοκλίπ τα οποία έφτιαξε με τη μοναδική του σκηνοθετική οπτική για τα τραγούδια "The Queen Ιs Dead", "There Ιs Α Light Τhat Never Goes Out" και "Panic". Επίσης, θα υπάρχει και η ανέκδοτη μέχρι σήμερα ηχογράφηση της αμερικάνικης συναυλίας που οι Smiths έδωσαν στις 5 Αυγούστου 1986 στο Great Woods Center for the Performing Arts, στο Mansfield της Μασσαχουσέτης. 

{youtube}y9Gf-f_hWpU{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured