Το "Lucy In The Sky With Diamonds" είναι βέβαια τραγούδι για το οποίο οι συστάσεις περιττεύουν: ανήκει στις «ναυαρχίδες» της 1960s pop culture και έχει γίνει ένας από τους πιο αποτελεσματικούς και επιδραστικούς πρέσβεις της ψυχεδελικής αισθητικής (της ορίτζιναλ, όχι αυτής των αναβιώσεων).

Τώρα λοιπόν οι Beatles ανοίγουν τα αρχεία τους και δίνουν στη δημοσιότητα το πρώτο-πρώτο take του ιστορικού τους αυτού τραγουδιού, δίνοντάς μας μια ματιά στη δημιουργική τους διαδικασία. Ημερομηνία: 28 Φεβρουαρίου 1967· 4 δηλαδή μέρες πριν το φέρουν στην ολοκληρωμένη μορφή την οποία ξέρουμε, με την πολύτιμη αρωγή του George Martin, τόσο στην παραγωγή, όσο και στο πιάνο. Μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Η δημοσιοποίηση αυτού του take είναι κάτι-σαν-promo για την επερχόμενη επετειακή επανέκδοση του Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, που συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια. Περισσότερα γι' αυτήν μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Τέλος, η φωτογραφία που βλέπετε είναι εποχής: τραβήχτηκε στα περίφημα Abbey Road studios, κατά τις ηχογραφήσεις για το Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band.

{youtube}2RoA0QTZ-bM{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured