10.35 ώρα Βρετανίας (έχουμε 2 ώρες διαφορά), λίγο μετά το τέλος της συναυλίας που έδινε στη Manchester Arena η Ariana Grande, έκρηξη ή εκρήξεις (παραμένει αδιευκρίνηστο επισήμως) οδήγησαν σε νέο λουτρό αίματος.

Ο μέχρι στιγμής επίσημος απολογισμός, μιλάει για 22 νεκρούς και 59 τραυματίες (ανάμεσά τους παιδιά), με την πλειονότητα των θυμάτων να είναι νεαρά κορίτσια, ορισμένα ανήλικα. 

Το χτύπημα επιβεβαιώθηκε ως τρομοκρατικό τόσο από τη βρετανική αστυνομία, όσο και από την Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, η οποία αναστέλλει προσωρινά την προεκλογική της εκστρατεία, όπως και τα υπόλοιπα κόμματα. Δεν αποδόθηκαν ωστόσο ευθύνες προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, αν και ήδη (ανεπίσημα) γίνεται λόγος για φανατικούς Ισλαμιστές. Αμερικανοί αξιωματούχοι έκαναν από νωρίς λόγο για βομβιστή αυτοκτονίας, κάτι που τελικά επιβεβαίωσε και η βρετανική αστυνομία, η οποία θεωρεί ότι ο δράστης βρίσκεται ανάμεσα στους νεκρούς.

Συστήνεται στους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή, αλλά και το μετρό. Η ανησυχία παραμένει μεγάλη και ο διαπιστωμένος φόρος αίματος για ακόμα μία φορά βαρύς, σκορπίζοντας θλίψη και οργή ανά την υφήλιο. 

H ίδια η Αμερικανίδα ποπ σταρ δηλώνει σοκαρισμένη, «οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν τη θλίψη μας», έγραψε στο Twitter της, εκ μέρους όλου του συναυλιακού της επιτελείου.

update

Ως αναμενόταν, την ευθύνη ανέλαβε τελικά το Ισλαμικό Κράτος.

{youtube}9WbCfHutDSE{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured