Οι Vampire Weekend φιγούραραν για λίγο (εκεί στο τέλος των '00s) ως ανανεωτές πρώτης γραμμής για τον indie ήχο του 21ου αιώνα, χάρη στη διευρυμένη μουσική αντίληψη που διέκρινε το δισκογραφικό τους ντεμπούτο Vampire Weekend πίσω στο 2008 (Η.Π.Α. #17, Βρετανία #15, Αυστραλία #37, Γαλλία #81, Γερμανία #85). Έκτοτε, έγιναν ένα από τα μεγάλα ονόματα του σήμερα, με δύο συνεχόμενα νούμερο 1 άλμπουμ στην πατρίδα Αμερική, μα τις υποσχέσεις εκείνες είναι συζητήσιμο αν τις εκπλήρωσαν.

Πέρυσι τον Ιανουάριο, μία από τις κινητήριες δυνάμεις της μπάντας, ο Rostam Batmanglij, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη μπάντα -σε φιλικό πάντως κλίμα- και γρήγορα έγινε γνωστό ότι άρχιζε σόλο ηχογραφήσεις.

Τώρα, ο Rostam (όπως θέλει να τον αποκαλούμε) αποκαλύπτει το βιντεοκλίπ για ένα ολοκαίνουριο προσωπικό κομμάτι ονόματι "Gwan", το οποίο και μπορείτε να παρακολουθήσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένο single, όπως ανακοινώθηκε: ανήκει στον κύκλο τραγουδιών που θα απαρτίσουν το προσωπικό του ντεμπούτο, για το οποίο όμως δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής συγκεκριμένες πληροφορίες -πέρα από το ότι θα κυκλοφορήσει «σύντομα».

Ο Rostam Batmanglij, πάντως, έχει ήδη έναν προσωπικό δίσκο στο ενεργητικό του, αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς, αφού πέρυσι συνεργάστηκε με τον Hamilton Leithauser των Walkmen για το I Had A Dream That You Were Mine. Ένα άλμπουμ συμπαθές μα όχι όσο σπουδαίο το παρουσίασαν τα αμερικάνικα μέσα, το οποίο δεν πέτυχε και πολλά σε επίπεδο απήχησης, «κολλώντας» στο #141 των Η.Π.Α.

{youtube}sIQ2atEdfII{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured