Τις προάλλες, είχαμε τους Pink Floyd να δίνουν το όνομά τους σε ένα νέο είδος γαρίδας, το οποίο ανακαλύφθηκε στις θαλάσσιες περιοχές του Παναμά (δείτε εδώ).

Αυτή τη φορά, όμως, ήταν η σειρά των Radiohead να δώσουν το όνομά τους σε ένα καινούριο για την επιστήμη και τη γνώση μας είδος ζωής.

Πιο συγκεκριμένα, η Ana Ješovnik και ο Ted R. Schultz βρήκαν ένα μέχρι στιγμής άγνωστο είδος μυρμηγκιού κατά τη διάρκεια αποστολής εκ μέρους του αμερικανικού ινστιτούτου Smithsonian στη ζούγκλα του Αμαζονίου που περιέχεται στο έδαφος της Βενεζουέλας.

Όπως δε εξήγησε η Ješovnik μιλώντας στο Phys.org, η απόφαση να ονομαστεί το μυρμήγκι Sericomyrmex radioheadi δεν είχε να κάνει μόνο με το γεγονός ότι τόσο η ίδια, όσο και ο συνεργάτης της, είναι Radiohead fans. «Θέλαμε με αυτόν τον τρόπο», συμπλήρωσε, «να τιμήσουμε και όλες τις προσπάθειες τις οποίες έχουν κάνει για να εστιάσουν την προσοχή του κόσμου στην ανάγκη να προστατευτεί το φυσικό περιβάλλον, ιδιαίτερα απέναντι στις κλιματικές αλλαγές».

Όσο για το Sericomyrmex radioheadi, είναι σύμφωνα με την επιστημονική ανακοίνωση που συνόδευσε την ανακάλυψή του, ένας από τους πιο αποτελεσματικους κοπείς φύλλων του πλανήτη Γη.

{youtube}yI2oS2hoL0k{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured