Συμμετέχοντας κι εκείνοι στους εορτασμούς της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Δισκοπωλείων (Record Store Day), που βρίσκουν τον διεθνή αυτό θεσμό να κλείνει 10 χρόνια, οι U2 κυκλοφορούν ένα νέο remix του Steve Lillywhite στο "Red Hill Mining Town", με αισθητά διαφορετική ενορχήστρωση συγκριτικά με το πρωτότυπο.

Εντωμεταξύ, η αρχική ηχογράφηση του τραγουδιού γίνεται φέτος 30 ετών, καθώς είχε συμπεριληφθεί στο The Joshua Tree του 1987, ένα δηλαδή από τα πλέον συζητημένα και μοσχοπουλημένα άλμπουμ των Ιρλανδών (Ιρλανδία #1, Βρετανία #1, Η.Π.Α. #1, Αυστραλία #3, Γαλλία #1, Καναδάς #1, Γερμανία #1). Παρότι ποτέ δεν το κυκλοφόρησαν σε single, ήταν ένα από τα πιο συναισθηματικώς φορτισμένα κομμάτια του δίσκου, καθώς αναφερόταν στην εθνική απεργία που προκήρυξαν το 1984 οι ανθρακωρύχοι της Βρετανίας εναντίον της κυβέρνησης της Μάργκαρετ Θάτσερ.

Η καινούρια εκτέλεση στο "Red Mining Town" θα κυκλοφορήσει αύριο Σάββατο 22 Απριλίου σε ειδικό 12ιντσο picture disc. Μέχρι στιγμής έχει ακουστεί μόνο στη ραδιοφωνική εκπομπή του Dave Fanning στο RTÉ2 (το δεύτερο πρόγραμμα της ιρλανδικής ραδιοφωνίας, δηλαδή).

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured