Αύριο Παρασκευή 21 Απριλίου, βγαίνει ένα καινούριο ΕΡ του Prince, γεμάτο με ακυκλοφόρητο υλικό από την περίοδο 2006/2008.

Το ΕΡ λέγεται Deliverance και έρχεται ως φόρος τιμής, 1 ακριβώς χρόνο από τον απροσδόκητο θάνατο του Πρίγκιπα της Μινεάπολης, στα 57 του χρόνια. Όπως πλέον ξέρουμε, μετά από ένα σωρό φήμες, πέθανε από υπερβολική δόση φαιντανύλης, την οποία φαίνεται να πήρε κατά λάθος. Η φαιντανύλη είναι οπιοειδές φάρμακο, με ισχυρή επίπτωση στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Πιο συγκεκριμένα, το Deliverance περιλαμβάνει κομμάτια τα οποία ο Prince έγραψε μαζί με τον μηχανικό ήχου Ian Boxill, που μοιράστηκε μαζί του και την παραγωγή. Μετά τον θάνατο του Prince, ο τελευταίος συμπλήρωσε τις ενορχηστρώσεις και ανέλαβε και τη μίξη. Εδώ μπορείτε να ακούσετε ένα απόσπασμα, βρίσκοντας τον σχετικό player της Apple Music.

Το υλικό του ΕΡ περιέχει ηχογραφήσεις από την εποχή των δίσκων 3121 (2006) και Planet Earth (2007), το οποίο είτε δεν βρήκε τον δρόμο του προς αυτούς, είτε προοριζόταν για κάτι διαφορετικό.

Οι κληρονόμοι εντωμεταξύ του Prince κατέθεσαν ήδη μήνυση για διαφυγόντα κέρδη, καθώς, σύμφωνα με την πλευρά τους, ο Boxill είχε υπογράψει συμφωνητικό που ρητά προέβλεπε ότι κάθε τι που έφτιαχναν μαζί θα αποτελούσε πλήρη ιδιοκτησία του Prince. Ζητούν έτσι όλα τα αντίτυπα του ΕΡ, αλλά και τα αρχικά master tapes που βρίσκονται στην κατοχή του Boxill, καθώς ο τελευταίος δεν θα περιοριστεί στην ψηφιακή έκδοση του Deliverance, αλλά έχει ανακοινώσει και φυσική κυκλοφορία για τις 2 Ιουνίου.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured