Αναστασία Τουρούτογλου

Βγαίνει σήμερα στα ελληνικά σινεμά το "Ciao Amore… Dalida" της Lisa Azuelos, μία από τις πιο αναμενόμενες μουσικές ταινίες της χρονιάς, αφιερωμένη βέβαια στη Dalida -μία από τις πλέον ασυναγώνιστες ντίβες του πενταγράμμου, που παρά την τραγική κατάληξή της το 1987, στα 54 της μόλις χρόνια, πούλησε πάνω από 130.000.000 δίσκους σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Η ταινία παρακολουθεί τη ζωή της, από τα παιδικά της χρόνια στο Κάιρο της Αιγύπτου -όπου γεννήθηκε ως Yolanda Gigliotti, από Ιταλούς γονείς- ως το Παρίσι, τη δόξα, την πολυτάραχη προσωπική της ζωή και το αναπάντεχο για τα εκατομμύρια των fans της φινάλε, με εκείνο το σοκαριστικό σημείωμα που έγραφε απλά «La vie m'est insupportable... Pardonnez-moi» (η ζωή έχει γίνει αβάσταχτη για μένα, συγχωρήστε με).

H 32χρονη Sveva Alviti που υποδύεται τη λατρεμένη σταρ έχει πάρει μπόλικες καλές κριτικές από όσους έχουν δει ως τώρα την ταινία.

Παράλληλα, η Universal φέρνει (και) στα ελληνικά δισκοπωλεία το διπλό, χορταστικό soundtrack του φιλμ. Σε αυτό, περιέχονται όλα τα τραγούδια που ακούγονται στη διάρκειά του, αλλά και η πρωτότυπη μουσική που έγραψε ο Jean-Claude Petit.

{youtube}pOJB2KzFZ8o{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured